Skābeņu zupa, nenoliedzami, ir īsteni latvisks ēdiens, kas ļauj skaidri saprast - ir sācies pavasaris! Cik saimnieču, tikpat arī versiju, kā gatavojama īstā skābeņu zupa. Piedāvājam septiņus dažādus zupas variantus - gan aukstus, gan siltus, gan ar, gan bez gaļas. Lai labi garšo!
Ātrā skābeņu zupa
Ātrā skābeņu zupa - 15 minūtes un ceļama galdā.
Aukstā skābeņu zupa
Karstas dienas pusdienām - aukstā skābeņu zupa.
Skābeņu - biešu lapu aukstā zupa
Skābeņu - biešu lapu aukstā zupa spirdzinājums karstai vasaras dienai.
Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām
Vienkārši pagatavojama skābeņu - gaļas zupa ar grūbām. Īsta pavasara zupa, ar tik gardajām jaunajām skābenēm. Tiem, kas neēd gaļu, skābeņu zupu var vārīt dārzeņu buljonā.
Skābeņu – avokado krēmzupa
Iepriekšējā Berga Bazāra tirgū, ļaujoties jūsmai par pavasara zaļumiem, manā iepirkumu grozā nonāca skābenes. Nav zināms gan, kādiem nolūkiem – jo klasiskās skābeņu zupas vārīšanai esmu par slinku, bet svaigas skābenes nav mana iecienītākā salātu sastāvdaļa. Tā nu pēc nedēļām divām, veicot ledusskapja revīziju, nācās secināt, ka krājumā ir krietni pavītušas skābenes. Ko darīt? Ārā mest nevar – dabai un makam nedraudzīgi. Iepazīstoties ar mājās pieejamajām sastāvdaļām, tapa skābeņu – avokado krēmzupa.
Skābeņu - nātru zupa
Skābeņu - nātru zupa vieglai vasaras maltītei.
Skābeņu un spinātu zupa ar miežu putraimiem
Skābeņu un spinātu zupa ar miežu putraimiem pavasarīgai maltītei.