cepumi, bezē, olu baltumi, meringi, deserts, pavasaris
Foto: DELFI
Nedēļas nogales ir kā radītas, lai gatavotu saldus un gardus ēdienus, kas iepriecinās pašus gatavotājus, kā arī ēdājus. Šonedēļ apkopojām tās receptes, kurās kā galvenā sastāvdaļa mirdz olu baltumi – gaisīgi un neticami gardi!

Viens no pamatnoteikumiem, lai veiksmīgi pagatavotu bezē, meringus, pavlovas un citus saldos ēdienus ar šo sastāvdaļu, ir izvēlēties olas, kuras ir ne tikai pietiekami svaigas, bet arī ievērot, lai olu baltumi pirms putošanas nebūtu stindzinoši auksti. Tāpēc izmantojamās olas pirms gatavošanas kādu brīdi patur istabas temperatūrā.

Bet, lai panāktu, ka olu baltumu sakultās putas būtu stingras, neatņemams palīgs virtuvē būs mikseris. Protams, sparīgākie kūlēji to var darīt arī pašu rokām, tomēr ēst gatavošanai ir jābūt skaistam un priecīgam procesam, tāpēc padarīt to vienkāršāku var ar mazajiem virtuves rūķiem - instrumentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!