grilēts lasis
Foto: Shutterstock
Lasis ir ļoti garda un trekna zivs, kuru var pagatavot tik dažādos veidos. Īpaši gards ir cepts lasis. Lai lasis izceptos īpaši sulīgs un aromātisks, maigs un mutē kūstošs, izvēlies vienu no pieciem mūsu ieteikumiem.

Izmanto zaļumus un ceptais lasis iegūs debešķīgus aromātus. Turklāt zaļumi nenomāc tik patīkamo, dabīgo laša garšu. Tu vari izmantot jebkurus zaļumus, kas tev garšo. Sakapā tos, pielej nedaudz olīveļļu, citronu sulu un ierīvē lasi. Tev mājās nav zaļumu? Izmanto pesto, ideāli!

Izmanto rīvmaizi un ceptais lasis būs īpaši sulīgs, krēmīgs. Vispirms iemērc lasi sakultā olā vai majonēzes un sinepju mērcē, pēc tam sakultā olā un cep uz pannas, līdz veidojas zeltaina garoziņa. Ja vēlies, sajauc rīvmaizi ar kapātiem zaļumiem vai čili gabaliņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!