Kotletes vai maltās gaļas kukulīši ir ļoti ierasti ēdieni. Labas kotletes ir sulīgas, smaržīgas un, tās atceroties, mutē saskrien siekalas, bet reizēm tās ir sausas un drupenas. Ko vajadzētu ievērot, lai kotletes vienmēr būtu sulīgas un neaizmirstamas? Lūk, daži ieteikumi un labu kotlešu noslēpumi!
Maizi, kuru pievienosi maltajai gaļai, mērcē aukstā vārītā ūdenī. Nemērcē to pienā. Vari izmantot arī vīnu vai vīnu sajauktu ar ūdeni. Ja maizi mērcēsi pienā, kotletes sanāks sausas, jo cepšanas brīdī piena olbaltumi reaģēs ar gaļas olbaltumiem un sausinās gaļu.
Gaļas kotlešu masai nav jāpievieno olas, arī olas sausina kotletes. Ja gaļas masa būs labi izmīcīta, tā labi turēsies kopā arī bez olām. Mīcīšanu papildini ar gaļas mešanu. Olas parasti izmanto tad, ja gaļai pievieno pārāk daudz maizi un ūdeni. Šādas kotletes bez olām neturēsies kopā un mīcīšana nelīdzēs. Toties olas noteikti jāizmanto zivju kotletēm.