Klasiskā marināde - 1 kg gaļa, 3-4 ēdk. etiķis, 1 tk. cukurs, 3-4 sīpoli, 1,5 glāzes ūdens, melnie un sarkanie pipari, sāls.
Šī marināde saderas ar jebkuru gaļas veidu. Sagriez gaļu gabaliņos, apsāli, appiparo. Sagriez sīpolus ripiņās un samaisi ar gaļu. Ūdenī iejauc etiķi, pagaršo tā stiprumu (etiķūdenim jābūt stiprākam nekā tu vēlies gaļu). Aplej ar etiķūdeni gaļu un atstāj marinēties pa nakti. Gaļa iemarinēsies vēl efektīgāk, ja uzliksi pa virsu kādu slogu.
Sīpolu un citronu marināde - 1,5 kg gaļa, 1 citrons, 2 sīpoli, 2 lauru lapas, 5 melnie piparu graudi, sāls un malti melnie pipari.
Sagriež gaļu gabaliņos un liek katliņā. Sagriež sīpolu ripiņās un liek pa virsu gaļai, pēc tam bagātīgi uzber sāli un maltos piparus. Sagriež citronu uz pusēm un izspiež sulu pāri gaļai un sīpoliem. Mizu neizmet, bet liek sīpoliem pa virsu, pievieno lauru lapas, piparu graudus un visu izmaisa. Ļauj gaļai marinēties apmēram 4 stundas.
Kaukāza pikantā marināde - 500 g gaļa, 500 g sīpoli, 1-2 ēdk. eļļa, malti melnie un sarkanie pipari, smalcinātas lauru lapas, garšviela hmeļi suneļi.
Šī marināde vislabāk saderēs ar cūkgaļu. To sagriež nelielos gabaliņos un noliek malā. Sīpolus smalki sablenderē vai samaļ gaļas mašīnā. Tiem pievieno eļļu un visas garšvielas. Pēc tam marinādē liek gaļu un visu labi izmaisa. Ļauj gaļai marinēties 5-7 stundas.
Alus marināde - 200 g gaļa, 50 ml sojas mērce, 50 ml medus, 50 ml alus, 1 ķiploka daiviņa, gabaliņš sarkanā čili pipara, 1 rozmarīna zariņš.
Nevainojama marināde cūkgaļai. Sasmalcina ķiploku un sajauc ar pārējām marinādes sastāvdaļām. Sagriež gabaliņos gaļu un liek marinādē, ļauj marinēties visu nakti.
Medus un sinepju marināde - 1 kg gaļa, 2 ēdk. sinepes, 50 ml medus, 50 ml sarkanvīna etiķis, 50 ml olīveļļa.
Sagriež gabalos gaļu. Sajauc visas marinādes sastāvdaļas un pārlej pāri gaļai, ļauj tai marinēties 3 stundas.
Kivi marināde - 0,5 kg gaļa, 1 liels kivi, 1 sīpols, 1 tk. saldās paprikas pulveris, kinzas zaļumi, dilles, malts koriandrs, sāls, 250 ml gāzētais minerālūdens.
Šī marināde būs vispiemērotākā aitas un liellopa gaļai, tā kā kivi ir jaudīgs gaļas mīkstinātājs. Sagriež gaļu palielos gabalos. Sasmalcina sīpolu, zaļumus, kivi, sajauc ar garšvielām un minerālūdeni, lej pāri gaļai un ļauj marinēties vairākas stundas.
Ingvera marināde - 0,5 kg gaļa, 2 cm ingvera sakne, 4 ēdk. sojas mērce, sarkanie pipari.
Šī marināde saderēsies ar liellopu gaļu. Ingveru uz rīves sarīvē un sajauc ar marinādes sastāvdaļām. Sagriež palielos gabalos gaļu un aplej ar marinādi. Ļauj marinēties 2-4 stundas.
Melnās tējas marināde - 1 l stipra melnā tēja, 1 kg gaļa, baziliks, pipari, krustnagliņas, sāls.
Tējas marināde būs piemērota visiem gaļas veidiem. Tā neticami labi mīkstina gaļu. Uzvāra tēju un atdzesē. Sagriež gabalos gaļu, saplucina bazilku, samaisa ar garšvielām. Pāri lej tēju tā, lai gaļa būtu nosegta. Ļauj marinēties 8-12 stundas.
No Tasty.lv pavārgrāmatas piedāvājam 10 lieliskas grilētas gaļas un šašliku receptes. Lai jauka nedēļas nogale!
Grilētas liellopu ribas
Vēlies perfektas, mīkstas grilētas liellopu ribas? Gaļu vismaz dienu pirms cepšanas ieberzē ar sāli un pipariem. Tomēr ir vēl viens solis, kas jāizdara pirms grila pannas iekuršanas - ribas izcep gatavas cepeškrāsnī, satītas folijā. Šādi tu vari sagatavot ribas pat pāris dienas pirms grilēšanas vakara. Satin gaļu folijā un glabā ledusskapī līdz pienāk grila vakars. Kad grils sakarsis, ribas uz oglēm vairs tikai jāapbrūnina. Šādi var gatavot ne tikai liellopu ribas, bet arī jēra un cūkas.
Ātrais - klasiskais šašliks
Grilētas vistas krūtiņas ar ceptiem kartupeļiem
Grilētas kotletes
Klasiskais cūkgaļas šašliks
Vistas filejas ļuļa kebabs ar grilētu papriku
Buka šašliks kivi marinādē
Vistas šašliks riekstu marinādē
Rabarberu sulā marinēta vistas gaļa grilam vai cepeškrāsnij
Marinējot vistas gaļu rabarberu sulā, sanāk interesants, nedaudz saldskābs un ļoti sulīgs šašliks.