marinēta jēla gaļa
Foto: Shutterstock
Siltā diena tā vien aicina sakurt grilu un pavadīt laiku ar draugiem, apēdot gardu un aromātisku, nedaudz pēc dūmiem smaržojošu gaļas gabaliņu kopā ar kādiem kraukšķīgiem salātiem. Tomēr, lai gaļa tiešām būtu garda, viss sākas ar marinādi. Kādu marinādi izvēlēties, lai gaļa būtu sulīga un mīksta? Piedāvājam astoņas pārbaudītas vērtības, kas neliks vilties nevienam cepējam un ēdājam.

Klasiskā marināde - 1 kg gaļa, 3-4 ēdk. etiķis, 1 tk. cukurs, 3-4 sīpoli, 1,5 glāzes ūdens, melnie un sarkanie pipari, sāls.

Šī marināde saderas ar jebkuru gaļas veidu. Sagriez gaļu gabaliņos, apsāli, appiparo. Sagriez sīpolus ripiņās un samaisi ar gaļu. Ūdenī iejauc etiķi, pagaršo tā stiprumu (etiķūdenim jābūt stiprākam nekā tu vēlies gaļu). Aplej ar etiķūdeni gaļu un atstāj marinēties pa nakti. Gaļa iemarinēsies vēl efektīgāk, ja uzliksi pa virsu kādu slogu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!