Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vislabākās lietas ietērptas pavisam mazā formātā – tā varētu teikt par riekstiem, kas, būdami pavisam neliels produkts, ir ļoti barojoši un vērtīgi. Tieši tāpēc esam apkopojuši desmit interesantas receptes, kurās katrā rieksti parādīti to visspožākajā gaismā, papildinot gaļu, dārzeņus un desertus ar savu kraukšķīgumu.

Visās receptēs riekstu daudzums nav liels, jo, lai gan tie ir garšīgi, rieksti ir arī viens no treknākajiem produktiem, tāpēc tos nav nepieciešams ēst lielos daudzumos. Vistreknākie ir Brazīlijas, Indijas un makadamijas rieksti, vidējā kaloriju zonā iekļauj valriekstus, pekanriekstus un pistācijas, bet vismazāk tauki ir lazdu riekstos un mandelēs. Par to, kuri ir "labie", bet kuri "sliktie" rieksti vari lasīt šeit.

Riekstiem piemīt tādas veselībai svarīgas īpašības, kā smadzeņu darbības uzlabošana, tie palīdz regulēt svaru, ja tos kā uzkodas izvēlas ar cukuru bagāto saldumu vietā. Tie palīdz regulēt arī holesterīna līmeni, kā arī riekstos esošā linolēnskābe palīdz cīņā pret stresu, kā vēsta HealthCentral.com. Tāpēc riekstu iekļaušana ikdienas ēdienkartē ir viens liels ieguvums!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!