Kamēr gaļa vai zivis gatavojas, patīkamām sarunām vērpjoties, var mieloties ar dažādiem salātiem, atsvaidzinošiem un kraukšķīgiem. Sagatavo vairākas gardas mērcītes un salsas dažādām gaumēm, sagrauzdē grauzdiņus un sagriez gabaliņos jaunos dārzeņus. Lai svētlaime būtu pilnīga, vari izcept kādu pīrāgu, saldo maizīti, sakult kādu desertu. Samaisi vēsus un dzirkstošus dzērienus ar augļu gabaliņiem un baudi mirkli saules, liega vēja un sarunas ar mīļajiem un draugiem!
Spinātu salāti ar kūpinātu lasi un mocarellu
Spinātu salāti ar kūpinātu lasi - izsmalcinātam gardēdim.
Mājās kūpinātas gardās vistu kājiņas
Siltas, kūpinātas vistu kājiņas tikko no namiņa pašu dārzā – diez vai ir daudz ēdienu, kas garšas un smaržas ziņā var pārspēt šo! Turklāt šis ir arī ļoti vienkārši pagatavojams un visai diētisks ēdiens, jo liela daļa tauku kūpināšanas procesā iztek.
Pildītas paprikas Itālijas lauku stilā
Aromātiska, garda Vidusjūras stila siltā uzkoda, pildīta ar tomātiem, ķiplokiem, sīpoliem un olīvām. Olīvu vietā tu vari izmantot arī anšovus vai kaperus.
Baklažānu un tomātu crostini
Baklažānu un tomātu krostini - burvīga uzkoda ikdienā vai svētkiem.
Spinātu salāti ar zemenēm un kazas sieru
Zemenes ir izcilas kombinācijā ar pikantiem ēdieniem. Zaļos salātus tās atsvaidzina, tiem piešķirot īpašu aromātu un svaigumu. Vasarīgi jauka saspēle zemenēm veidojas ar spinātiem un svaigo kazas sieru.
Pikantie kārtainie pīrādziņi ar dārzeņiem un kariju
Ja no iepriekšējās dienas vakariņām pāri palikuši sautēti vai cepti dārzeņi, bet saldētavā aizķērusies kārtainā vai filo mīkla, pagatavo brokastīm šos pīrādziņus!
Tunča crostini
Tunča krostini – īpaši garda uzkoda.
Sēklu maizes ķiploku grauzdiņi
Izmēģināšanas vērta recepte, kas pilnīgi noteikti ierindosies ballītes iecienītāko uzkodu topa augšgalā.
Atsvaidzinošs augļu punšs
Karstākā dienā var atsvaidzināties ar augļu punšu, kas sajaukts angļu stilā, izmantojot vieglo alkoholisko dzērienu Pimm's, džinu un ingveralu. Latvijā dzēriens Pimm's ir samērā grūti nopērkams, bet to var aizvietot ar vieglu sarkanvīnu. Bet tiem, kam negaršo ingveralus, var izmantot kādu citu gāzētu dzērienu.
Zemeņu un rabarberu sangrija
Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.
Lauku stila groziņi ar rabarberiem un zemenēm
Dobēs lapo rabarberi, nobriedušas pirmās zemenes un var izcept gardos lauku stila groziņus ar rabarberu un zemeņu pildījumu. Visērtāk groziņus veidot un pildīt uzreiz uz cepamplāts, lai tie vairs nebūtu jācilā.
Maigais rabarberu un vaniļas želeju kārtojums
Viens no skaistākajiem kārtainajiem desertiem, kas redzēts. Rabarberu želeja mijas ar vaniļas mērces želeju, kas kārtu pa kārtai pārsteidz ar saldo un nedaudz skābeno garšu.