Kā garšo tavs jūnijs? Mūsējais - pēc skābenēm un rabarberiem, ko steidzam ēst vai saglabāt ziemai līdz Jāņiem, jo vēlāk tos vairs nevarot ēst. Vēl mūsu jūnijs garšo pēc pirmajām zemenēm un kraukšķīgiem redīsiem, ko ēdam tāpat no dobes, ar sauju notraušot pielipušo zemi. Šis laiks pilnīgi noteikti smaržo un garšo pēc ceriņiem, peonijām un pīpenēm, svaigi plauta mauriņa, ņiprām dillēm un aromātiska bazilika, aukstās zupas un ķimeņu siera, kā arī, protams, pēc jāņugunīm, alus un prieka par garām un saulainām dienām!
Diemžēl vasara pie mums ir īsa, tādēļ ar iešūpošanos siltajai sezonai nevajag kavēties, jāsteidz tvert viss, ko sezona sniedz. Pirmkārt jau garšas baudas - par diētām aizmirstiet, zaļajā sezonā kalorijas skaitīt nav prāta darbs!
"Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu pati baudīt neskaitāmas lapu salātu variācijas – piemājas dārzā atliek vien saplūkt kādu saujiņu zaļumu, piegriezt redīsus un zemenes, un tad – pārliet visam pāri balzamiko krēmu vai pesto. Pie reizes noteikti jāiekurina arī grils, un jāpagatavo kāda Gaujā noķerta zivs vai perfekts steiks," par savu jūnija garšu stāsta "Tasty.lv" redaktore Ketija.