zemeņu ievārījums
Foto: Shutterstock
Jūnijs ir klāt, dobēs rabarberi aug arvien garāki un brangāki, zemenes sāk sārtoties un ceriņi smaržo pilnā plaukumā. Sagatavo ziemas krājumiem kādu no rabarberu un zemeņu receptēm. Vēlāk ziemā, cepot maizītes un ēdot pankūkas un saldējumu, būsi sev pateicīga. Apņēmīgākie var pamēģināt ceriņu smaržīgo brīnumu – ceriņu sīrupu.

Ja vēlies ievārījumu mazāk saldu, tu vari cukuru aizstāt ar ievārījumu cukuru 1:3, kas jāpievieno trīs reizes mazāk nekā parastais cukurs. Uz 1 kg ogu lieto 330 gramus ievārījuma cukura.

Neliels ieteikums: rabarberus var arī nevārīt un vienkārši sagrieztus gabaliņos apliet ar avota ūdeni, līdzīgi, kā to dara ar dzērvenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!