Tie var būt dažādi zaļie salāti un dārzeņu salāti, kas sajaukti ar kvinoju, kuskusu, makaroniem, rīsiem, pupām, gaļu un zivīm. Tās var būt pārdomātas un veselīgas sviestmaizes, augļi, dārzeņi un kārumniekiem arī kāds gardumiņš. Ja ieplāno zaļos salātus, tad mērci ņem līdzi atsevišķā trauciņā un salātus ar mērci sajauc īsi pirms ēšanas. Salātus ļoti ērti iekārtot burkā vai kastītē. Smagākās sastāvdaļas liec apakšā, vieglākās virspusē un līdz ēšanas brīdim nemaisi to visu kopā.
Siltie kvinojas salāti ar sparģeļiem
Saulainais pavasaris ir īstais brīdis, lai ēdienkarti papildinātu ar veselīgiem produktiem, piemēram, uzsāktu dzert zaļos kokteiļus, pagatavotu ko gardu no kvinojas putraimiem vai ierastajiem ikdienas ēdieniem pievienot kādu eksotiskāku superpārtikas produktu, uzskata restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis, iesakot silto kvinojas salātu recepti.
Atsvaidzinošie burkānu strēmeļu salāti ar gurķiem un selerijām
Burkānu strēmeļu salāti ar gurķiem un selerijām īpaši labi saderēsies ar dažādām grilētām, pikantām gaļām. To viegli saldā un atsvaidzinošā garšas buķete līdzsvaros marinādes pikantumu. Salātu pagatavošanai lieliski noderēs kartupeļu mizojamais nazis, ar kuru dārzeņus var sagriezt garās, platās, dekoratīvās strēmelēs.
Kraukšķīgā skumbrija ar fenheļa salātiem
Kas var būt labāks par zivi ar kraukšķīgām maizes drupačiņām un draudzīgo vidusjūrnieku – fenheli! Atsvaidzinoši pavasarīga maltīte, kuru paspilgtinās citrona sula, kas pievienota gardajiem salātiem.
Zivs filejas vrapi ar zaļumiem un marinētiem gurķīšiem
Reizēm tā vien kārojas ko vienkāršu, rokās paņemamu un gardu. Baltās zivs filejas "burgeri", kas ietīti tortiljā, būs interesants risinājums vienkāršai maltītei, kuru ēst tāpat, turot rokās.
Kuskusa salāti ar fetas sieru
Pavasara sezonā mūsu vēders ir izsalcis pēc svaigākām maltītēm, taču sāta sajūta pieprasa arī kaut ko pamatīgāku, un tam par labu var izmantot kuskusu. Kombinācijā ar dārzeņiem un sieru, salāti iegūs gan svaigas, gan sāļas notis, kas labpatiks dažādām garšas gaumēm.
Gardais vistas giross ar gurķu-ķiploku mērci
Lieliska vistas girosa recepte, kas noderēs gan pusdienām gan vakariņām, gan, iesaiņota folijā, līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumā pie dabas. Īpaši ātri varēsi to pagatavot, ja no vakariņām būs palicis pāri kāds cepeša gabaliņš vai vistas fileja.
Tortiljā ietītie avokado un olu salāti
Pavisam ātri pagatavojama maltīte, kas neprasīs ne laika, ne produktu resursus. Ņem vien divus avokado, dažas cieti novārītas olas, un garšīgas brokastis, launags vai pusdienas steidzīgajiem gatavas!
Vrapi ar pīles fileju un dārzeņiem
Eksotiski vrapi, kuru pagatavošanai vajadzīga ne tikai pīles fileja, bet arī Hoisin mērce. Šī mērce ir klasiska sastāvdaļa Pekinas pīles pagatavošanai – meklē to veikalu plauktos pie Āzijas virtuves produktiem.
Kartupeļu un olu salāti
Šī nedaudz vecmodīgā salātu recepte ir ļoti vienkārša un universāla, noderēs gan kā sātīga piedeva piknikam vai kuplākām mājas viesībām, gan kā pamatēdiens ātrām vakariņām.
Pavasara kraukšķīgie salāti ar lazdu riekstiem
Pavasarī, kad sāk paradīties jaunie redīsi, kāposti un burkāni, un cukurzirņu pākstis, var pagatavot gardos, kraukšķīgos salātus. Tos papildini ar grauzdētiem riekstiem, žāvētu aprikožu plēksnītēm un pikanto ķiploku mērci.
Veģetārais kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem asajiem pipariem
Kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem halapenjo pipariem būs īsts pārbaudījums garšas kārpiņām. Nenoliedzami, baudāms un atkārtojams vēl. Izmēģini!
Kārdinošā pupiņu un zirnīšu pastēte
Nosauksim šo uz maizes smērējamo pupiņu un zirnīšu masu par pastēti, jo tā šīs maizītes arī izskatās. Izcili apetītlīgs našķis, kas ir kā radīts baudīšanai starp trim lielajām ēdienreizēm.
Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem
Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.
Pildītā maize itāļu gaumē
Tie, kas baudījuši itāļu cepto maizi, zinās, cik tā ir garda un uz mēles kūstoša. Arī šī maizes recepte nav peļama un tā ļoti labi garšos tāpat, vai arī pie vīna, siera plates, vīnogām un dažādām uzkodām. Protams, prasmīgākas saimnieces maizes mīklu pagatavos pašas, bet mēs izmantojām veikalos pieejamo gatavo maisījumu maizītei.