Eksotiskie garneļu salāti ar meloni
Eksotiskie garneļu salāti ar meloni un dārzeņiem.
Spinātu salāti ar kūpinātu lasi un mocarellu
Spinātu salāti ar kūpinātu lasi - izsmalcinātam gardēdim.
Sarkano biešu un lēcu salāti
Šos salātus varētu raksturot kā atvadas no ziemas krājumiem, kurus papildina pavasarīgie zaļumi. Salāti ir ļoti piemēroti, ja mājās gaidāmas nelielas viesības, jo to sagatavošanai visērtāk atvēlēt divas dienas. Pirmajā dienā novāri lēcas un bietes, darbi, kas prasīs visvairāk laika, bet otrajā dienā īsi pirms ēšanas sajauc salātus. Protams, laiku var ietaupīt, nopērkot gatavas vārītās bietes.
Kuskusa salāti ar fetas sieru
Pavasara sezonā mūsu vēders ir izsalcis pēc svaigākām maltītēm, taču sāta sajūta pieprasa arī kaut ko pamatīgāku, un tam par labu var izmantot kuskusu. Kombinācijā ar dārzeņiem un sieru, salāti iegūs gan svaigas, gan sāļas notis, kas labpatiks dažādām garšas gaumēm.
Lapu salāti ar bumbieri, valriekstiem un zilo sieru
Lapu salātos ar bumbieri, valriekstiem un zilo sieru ne vien apvienojas lieliskas garšas, tie ir tik krāšņi, ka ar savu klātbūtni rotās jebkuru galda klājumu.
Pavasara salāti ar papriku un zaļo pākšu pupiņām
Ja arī tavs vēders ir izsalcis pēc svaigas un pavasarīgas maltītes, tad šie salāti būs kā radīti šī kārdinājuma remdināšanai. Viegli, veselīgi un pats galvenais – traki gardi!
Sarkano rīsu un biešu salāti ar fetas sieru un piparmētru lapiņām
Recepte tiem, kuri nevairās izmēģināt ko jaunu! Sarkanajiem rīsiem, atšķirībā no baltajiem vai brūnajiem, ir riekstu piegarša un tiem ir augsta uzturvērtība. Salātos, kopā ar bietēm tie būs īsta uzturvielu bumba, jo bietes pabaros organismu ar dzelzi. Saldo biešu garšu atspēkos gardais fetas siers.
Vieglie augļu salāti
Vieglie augļu salāti - iecienīti jebkurā pasākumā.
Gardie apelsīnu salāti ar sīpoliem un ķirštomātiem
Gardie apelsīnu salāti ar sīpoliem un ķirštomātiem.
Cepta ķirbja salāti ar rukolu un fetas sieru
Vēl viena ideja, kā pagatavot ķirbi - ātri, sātīgi un veselīgi!
Citronu tabulē – arābu salāti ar svaigiem dārzeņiem
Tabulē ir tradicionāli arābu salāti, ko parasti gatavo no bulgura, tomātiem, gurķiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem, piparmētrām, citrona miziņas, sīpoliem un ķiplokiem, kas sajaukti ar olīveļļu un citronu sulu. Nereti bulguru mēdz aizvietot ar kuskusu.
Zaļie salāti ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi
Ļaujies gardēža eksperimentiem un izmēģini salātus ar melno olīvu tapenādi - mērci, kuru gatavo no olīvām, ķiplokiem, bazilika un anšoviem.
Vieglie garneļu salāti ar ābolu
Vieglām vakariņām vai svaigam dienas sākumam un jaunu garšu meklējumiem noderēs šī garneļu salātu recepte. Svaigi un ātri!
Spinātu salāti ar zemenēm un kazas sieru
Zemenes ir izcilas kombinācijā ar pikantiem ēdieniem. Zaļos salātus tās atsvaidzina, tiem piešķirot īpašu aromātu un svaigumu. Vasarīgi jauka saspēle zemenēm veidojas ar spinātiem un svaigo kazas sieru.