vokpanna dārzeņi
Foto: Shutterstock
Vokpannu mūsdienās ir iemīļojušas daudzas saimnieces, jo tā ir ideāli piemērota ātru ēdienu gatavošanai. Tā kā vokpannā produktu termiskā apstrāde parasti ir salīdzinoši īslaicīga, tad tajos saglabājas daudz vairāk vērtīgās uzturvielas. Tomēr vokpannā var ne tikai cept. Kopumā izšķir četrus atšķirīgus gatavošanas veidus.

Tradicionāli vokpanna ir apaļa. Pašā centrā tā ir ļoti plāna, tādēļ panna ātri sakarst. Tomēr pannas biezums virzienā uz malām pamazām kļūst biezāks, tādēļ produktus, kas apcepušies var pārbīdīt uz malām, kur tie turpina cepties lēnāk un vienmērīgāk. Ja tev mājās ir gāzes plīts, tad izvēlies klasisko apaļo vokpannu, bet, ja tev ir elektriskā plīts, tad iegādājies pannu ar plakanu dibenu. Vokpanna jākopj līdzīgi čuguna pannai (par tās kopšanu vari izlasīt šeit).

Vokpannā produktus var sutināt, izmantojot nelielu šķidruma daudzumu. Pirms šķidruma pievienošanas produktus karstā pannā ātri apcep, pievieno šķidrumu, uzliek vāku un uz nelielas uguns sutina, līdz produkti mīksti un gatavi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!