Tradicionāli vokpanna ir apaļa. Pašā centrā tā ir ļoti plāna, tādēļ panna ātri sakarst. Tomēr pannas biezums virzienā uz malām pamazām kļūst biezāks, tādēļ produktus, kas apcepušies var pārbīdīt uz malām, kur tie turpina cepties lēnāk un vienmērīgāk. Ja tev mājās ir gāzes plīts, tad izvēlies klasisko apaļo vokpannu, bet, ja tev ir elektriskā plīts, tad iegādājies pannu ar plakanu dibenu. Vokpanna jākopj līdzīgi čuguna pannai (par tās kopšanu vari izlasīt šeit).
Vokpannā produktus var sutināt, izmantojot nelielu šķidruma daudzumu. Pirms šķidruma pievienošanas produktus karstā pannā ātri apcep, pievieno šķidrumu, uzliek vāku un uz nelielas uguns sutina, līdz produkti mīksti un gatavi.
Vokpannā produktus var tvaicēt. Tādā gadījumā nepieciešams pēc lieluma piemērots tvaicējamais bambusa groziņš jeb sietiņš. Pannā ielej ūdeni tik daudz, lai tas neskartos pie groziņa apakšas, produktus liek sietiņā, pēc tam vokpannā, bet pannu nosedz ar vāku. Tvaicē līdz produkti gatavi.
Vokpannā var fritēt, jo tās malas ir pietiekami augstas, lai pasargātu pavāru no sprikstošās eļļas. Šajā pannā eļļa sakarst ļoti ātri, kā arī pievienojot aukstos produktus, ātri atjaunojas temperatūra. Ielej pannā pietiekamu daudzumu eļļas, lai varētu fritēt produktus. Uzmanīgi, nelej eļļu pārāk daudz un uzmani uguni zem pannas, lai eļļa nedegtu.
Vokpannā var cept. Tieši šis gatavošanas veids ir iekarojis visu pasaulu. Ielej nelielu daudzumu eļļas, sakarsē to un pievieno sagrieztus produktus un, nepārtraukti maisot, apcep.
Piedāvājam 10 vieglus un gardus vokpannas ēdienus. Izbaudi brīvdienas un pavisam īsā laika sprīdī pagatavo aromātiskus, krāsainus dārzeņus, nūdeles vai gaļas stērbelītes.
Saldskābais lasis terijaki mērcē ar rīsiem
Pusdienas, kuras pagatavosi pats, bet ēdot jutīsies, it kā atrastos kaut kur Āzijā. Ņem vokpannu, liec tajā gabaliņos sagrieztu lasi, mērci un apcep. Viss garšos lieliski kopā ar rīsiem. Un kas to būtu domājis, ka terijaki mērci vari pagatavot tik vienkārši arī pats!
Vokpannā ceptas liellopa strēmelītes ar dārzeņiem un olu nūdelēm
Ļoti ātri pagatavojamas vakariņas vai pusdienas - vokpannā ceptas liellopa gaļas strēmelītes ar dārzeņiem un zemesriekstu sviestu, kas pasniegtas ar olu nūdelēm. Garšīgi!
Liellopa gaļas stērbelītes ar spinātiem Āzijas gaumē
Nelielās stērbelītēs sagriezta liellopa gaļa būs gatava dažās minūtēs, kā arī spinātiem pietiks ar pusminūti. Izbaudi šo ērto recepti, kā var dažās minūtēs pagatavot brīnišķīgas vakariņas. Visērtāk šo ēdienu ir sagatavot vokpannā, bet tu vari to pagatavot arī parastajā pannā ar augstām malām.
Vistas un dārzeņu voks ķīniešu gaumē
Dienās, kad negribas daudz laika pavadīt pie plīts maltītes pagatavošanai, bet samierināties ar sviestmaizi arī nav vēlēšanās, noder vieglas un ātri pagatavojamas ēdienu receptes, kas arī neprasa izmantot dārgas sastāvdaļas. Lūk, viens klasisks piemērs, kā no pāris sastāvdaļām pagatavot sātīgu, gardu un ne tik ikdienišķu maltīti.
Cūkgaļas sloksnītes saldskābā mērcē
Cūkgaļas sloksnītes saldskābā mērcē būs lieliskas pusdienas vai vakariņas gardēdim.
Pikanti asās nūdeles malaiziešu gaumē
Ļoti ātrs, pikanti ass risinājums austrumnieciskām pusdienām vai vakariņām.
Cūkgaļas strēmelītes pikantā austrumu mērcē
Pikanta ideja superātrām pusdienām vai vakariņām - cūkgaļas strēmelītes pikanti saldskābā mērcē ar rīsiem. Izvēloties Knorr Menu maisījumu gaļas pagatavošanai ķīniešu gaumē, maltītes pagatavošanai vajadzēs vien 20 minūtes!
'Wok' pannā pagatavota vista ar Indijas riekstiem un olu nūdelēm
Bagātīga garšu buķete veikli gatavojamā ēdienā – vista kusīs mutē, bet rieksti maltītei piešķirs patīkamu kraukšķīgumu. Šī noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām receptēm, kas ir Āzijas virtuves iespaidota.
Vistas fileja ar zaļajām pupiņām un ķiplokiem Āzijas gaumē
Šī ēdiena galvenās sastāvdaļas ir vistas fileja, zaļās pupiņu pākstis, ķiploki un sojas mērce, kas kopā veido ļoti gardu kombināciju. Burkāns un diedzētās pupiņas var arī iztrūkt. Turklāt pupiņas un fileja būs gatavas dažās minūtēs.
Ātrais vistas voks ar dārzeņiem
Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.