veselīgs uzturs salāti piknika recepte
Foto: Shutterstock

Vasara un saulgriežu laiks ir aktīvākā grilēšanas sezona, un viens no iecienītākajiem grila produktiem ir dažādi pagatavota gaļa, galvenokārt, iecienītā cūciņa vai vistas gaļa. Lai vistas gaļa grilēšanas procesā saglabātu vērtīgās uzturvielas un tajā neveidotos organismam nevēlams vielas, kas var rasties augstās temperatūras un dūmu ietekmē, grilēšanai visieteicamākā ir marinēta vistas gaļa. Marinādi var gatavot pats vai izvēlēties jau gatavus produktus, iesaka šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants.

Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt kopā ar grilēto gaļu. Tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī portāls "Tasty.lv" piedāvā vairākas gardas salātu un piedevu receptes, kas ir tikpat vienkārši pagatavojamas kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus. Lai labi garšo!

Svaigsiera salāti ar dārzeņiem un grilētiem vistas stilbiņiem piknikam

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!