Piedāvājam 7 dažādas Jāņu siera receptes. Izvēlies vienu un sasien, cienā savus draugus un mīļos! Priecīgus Jāņus!
Gardais Jāņu siers
Līgo un "nelīgo" gardais Jāņu siers.
Jāņu siers ar ķimenēm
Jāņu siers ar ķimenēm - Jāņu mātes cienastam.
Baltais mājas siers
Mājās, izmantojot pilnpienu un etiķi, var pagatavot ļoti vienkāršu un gardu sieru. Tas ir stingrs ar maigu, saldenu garšu. Visgardākais siers iznāk no lauku piena, bet arī "pudeļu" piena siers ir garšīgs.
Noras Jāņu siers
Klasiski gardais Noras - Jāņu siers ar ķimenēm.
Foto recepte: Ērmaņmuižas Jāņu siers
Malienas puses Ērmaņmuižas apkaimes jaukā saimniece Diāna Kromule piekrita padalīties ar savu prasmi siet Jāņu sieru. Viņa to gatavo no biezpiena un piena, un olām. Recepti Diānai stāstījusi vecāka kundze, kas jaunībā dzīvojusi un strādājusi Ērmaņmuižā, un tā pēc stāstītā tapusi Diānas Jāņu siera recepte. Jāatzīst, ka noskatoties, kā viņa sien sieru, nevaru vien nobrīnīties par dažādiem gudriem ieteikumiem, kā ērtāk izgrozīties šaurā virtuvē un kā to visu izdarīt ātri, bez liekas trauku un virtuves šmucēšanas. No receptē minētā produktu daudzuma sanāks apmēram 1,5 - 1,6 kg siera.
Svaigais citronu siers
Citrona siers jeb biezpiens ir maigs, ar ļoti patīkamu garšu. Turklāt tas ir neticami veselīgs. Šo sieru mēdz saukt arī par ilgdzīvotāju sieru. Sieru var siet, izmantojot tikai sāli, bet var pievienot arī rīvētu ķiploku vai smalki sagrieztus zaļumus. No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram 450 grami siera.
Video pamācība: Kā pagatavot tradicionālo Jāņu ķimeņu sieru mājās
Diezgan vienkārša recepte, kā pagatavot Jāņu sieru.