Līgo Jāņi. Līgo sadaļa - 77
Foto: F64
Ir atlikušas vēl dažas dienas līdz Līgo vakaram un var paspēt sasiet Jāņu sieru. To pat var vārīt Jāņu rītā! Gandrīz katram siera meistaram ir sava recepte un savs paņēmiens, kā siet Jāņu sieru. Īsā sarunā par Jāņu ēdieniem ar folkloristi Ilgu Reiznieci uzzināju, ka viņas galvenais Jāņu ēdiens ir siers. Bet tam jābūt mājās sietam, jo esot tik interesanti pagaršot dažādu saimnieču sietos sierus, apspriest to un izvēlēties vakara gardāko.

Piedāvājam 7 dažādas Jāņu siera receptes. Izvēlies vienu un sasien, cienā savus draugus un mīļos! Priecīgus Jāņus!

Gardais Jāņu siers

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!