Lustīga līgošana iet roku rokā ar pamatīgu plānošanu par to, kā tad īsti pabarot Jāņa bērnus. Bet, tā kā ne visi laicīgi izdomājuši vakara ēdienkarti, piedāvājam palīdzīgu roku tiem, kuri uz veikalu pēc cienasta sastāvdaļām dosies vien dažas stundas pirms lielā vakara notikuma. Pēdējais brīdis nebūt nenozīmē, ka ir jāiegādājas pusfabrikāti - esam apkopojuši šašliku un gaļas receptes, kurām nav jāmarinējas visu nakti, bet būs gatavas vien pāris stundās. Tāpat, galdā noteikti liec aši pagatavojamus pīrādziņus, kā arī neaizmirsti par zemenēm. Un neatņemama sastāvdaļas noteikti ir ķimeņu siers un dažādi salāti. Tāpat, galdā liec kādu gardu plātsmaizi un padomā ne tikai par alus dzērējiem, bet arī mazākajiem līgotājiem, kuriem noteikti garšos kāds augļu kokteilis. Smelies iedvesmu priecīgiem Jāņiem!
Liellopa steiks ķimeņu un raudenes marinādē
Apstrādā steiku ar sauso marinādi un ļauj gaļai marinēties vismaz vienu stundu. To var atstāt arī ledusskapī, ietītu pārtikas plēvē uz visu nakti. Sāls mīkstinās gaļas šķiedras un steiks izcepsies mīksts un sulīgs.
Grilēti liellopa maltās gaļas iesmiņi
Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.
Plātsmaize ar zemenēm
Burvīga un aromātiska plātsmaize ar zemenēm. Īpašu pievilcību tai piešķir mīklas stērbelīšu pinums pāri ogām. Šo kūku var cept gan vasarā, gan ziemā, zemenes aizvietojot ar jebkurām citām svaigām vai saldētām ogām.
Ātrie vistas iesmiņi majonēzes marinādē
Meklē idejas Jāņu šašlikam? Izmēģini šo restorāna "Bibliotēka Nr.1" šefpavāra Māra Jansona recepti! Ļoti ātra un efektīga marināde. Vistas gaļa vienmēr sanāks mīksta un sulīga. Turklāt marinēšanai pietiks ar 20 minūtēm. Majonēze marinēšanās laikā iesūcas gaļā un padara to īpaši sulīgu, bet cepoties gaļa iegūst skaistu, zeltainu toni.
Grilētu dārzeņu iesmiņi
Grilētie dārzeņu iesmiņi būs perfekta piedeva grilētai gaļai. Pasniedz ar austrumniecisko karija mērci ar rozīnēm. Dārzeņi pirms grilēšanas vismaz stundu jāmarinē vīna marinādē.
Vistas šašliks riekstu marinādē
Maigs, nedaudz riekstains vistas šašliks vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Ja vēlies, vistas vietā droši vari izmantot tītara gaļu.
Līgo pīrāgs ar rabarberiem un zemenēm somu gaumē
Rabarberu maize ir iecienīts Līgo svētku ēdiens ne tikai Latvijā - arī somiem ir savs garšīgais rabarberu pīrāgs. Izmēģini!
Sinepju un medus marināde maigam vistas gaļas šašlikam
Grilēšana ir neatņemama vasaras tradīcija, un tā kļūst īpaši aktuāla, tuvojoties Līgo svētkiem, jo jādomā, kā savu ģimeni un viesus iepriecināt ar lielisku cienastu – aromātisku, sulīgu un maigu šašliku. Šašlika sulīgumu gan nevar garantēt tikai ar tā pagatavošanas metodēm vien. Vislielākā nozīme ir iegādātās gaļas kvalitātei, uzsver "Lido" šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot recepti maigam vistas gaļas šašlikam, kas marinēts medus un sinepju marinādē.
Aveņu tornīškūkas
Katra saldummīļa sapnis – kārtainas kūciņas, kas tā vien kusīs mutē! Kraukšķīgi maigā kārtainā mīkla kusīs mutē kopā ar aveņu ievārījumu un putukrējumu, bet cukura glazūras saldums kompensēs tā trūkumu vidējā kūciņas kārtā.
Ātrais - klasiskais šašliks
Klasiskā šašlika recepte, kas turklāt ļoti ātri pagatavojama!
Rabarberu sulā marinēta vistas gaļa grilam vai cepeškrāsnij
Marinējot vistas gaļu rabarberu sulā, sanāk interesants, nedaudz saldskābs un ļoti sulīgs šašliks.
Mazsālīti gurķi ātrai apēšanai
Nupat jau klāt tas laiks, kad sāk ienākties pirmie gurķīši, kurus grēks nenobaudīt arī mazsālītā versijā. Šī recepte būs pavisam ātrai apēšanai.
Ātrā zemeņu kūka iesācējiem
Ātri pagatavojama un vasarīga zemeņu kūka, kas izdosies pat iesācējam.
Ūdens ar arbūziem un piparmētrām
Lielisku, atsvaidzinošu dzeramo ūdeni var pagatavot, to aromatizējot ar arbūzu un piparmētrām.
Ātrā 'Siļķe kažokā'
Klasisko salātu "Siļķe kažokā" ātrā versija. Tiesa, ātra tā būs tikai tad, ja pa rokai jau ir vārīti kartupeļi, bietes un olas.
Nedaudz citāds rasols - ar divu veidu desām
Nedaudz citāds rasols, kurā tiek izmantotas divu veidu desas, kā arī gan svaigi, gan marinēti gurķi. Izmēģini!
Siera - rupjmaizes salāti
Siera un rupjmaizes salāti - sātīgs cienasts bez lieliem pūliņiem.
Uzticamie gaļas pīrāgi, kas izdodas vienmēr
Šī ir uzticama rauga mīklas recepte, kura nekad nav pievīlusi, jo, pat sviestu aizstājot ar eļļu vai margarīnu, pīrāgi izdodas tikpat "pufīgi" un gardi. Nebūs brīnums, ja neilgu laiku pēc tam, kad cepiens tiks ielikts krāsnī, mājinieki, neatvairāmās smaržas pievilināti, sāks '"spietot" ap virtuves durvīm, jo, iekožoties aromātiskajā un sulīgajā gaļas pildījumā, būs skaidrs – šie ir pīrāgi ar pievienoto vērtību!
Jāņu mātes vasaras tomātu zupa - gaspačo
Netradicionāla, garšīga un veselīga recepte Līgo svētku galdam, kas piemērota arī tiem, kuru ikdiena ir cukura diabēts. Receptes autore - uztura speciāliste Liene Sondore.
Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru
Ļoti vienkārši pagatavojami kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru. Protams, ja vēlies, kārtaino mīklu vari gatavot pati, tomēr iesakām taupīt laiku un izmantot veikalos nopērkamo gatavo kārtaino mīklu.
Ūdens ar zemenēm, laimu un gurķi
Ūdeni dzeršanai var aromatizēt ar jebkādiem augļiem. Piedāvājam ūdeni ar zemenēm, laimu un gurķiem. Pievienotais gurķis ūdeni padara mīkstu, bet zemenes un laims uzburs glāzē vasaru.