melone šķiņķis
Foto: Shutterstock
Lai arī ierasti augļi mums asociējas ar desertu, tomēr tie lieliski sader ar dažādiem zaļajiem salātiem, sīpoliem, čili pipariem un ķiplokiem, piešķirot ēdienam jauku, atsvaidzinošu noti. Augļi izceļ un papildina, un veido nobeigtu, nevainojamu garšas buķeti dažādām siera, zivju, jūras velšu un gaļas uzkodām.

Kad gan vēl izmēģināt tik dažādās pikanto augļu salātu veidus, ja ne vasarā, kad augļu izvēles bagātība žilbina un kārdina. Piedāvājam 17 fantastiski gardas uzkodas un salātus no Tasty pavārgrāmatas.

Zemeņu un halapenjo salsa

Foto: Shutterstock

Neticami saderīga savienība, smaržīga, krāsaina un spridzīga. Zemeņu salāti ar salīdzinoši maigo halapenjo un sarkanajiem sīpoliem piemēroti kā piedeva pie grilētas un ceptas gaļas, bet tos var arī pasniegt vienkārši ar grauzdētu maizīti.

Lasīt vairāk

Eksotiskās jūras ķemmītes ar zemenēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldās zemenes un izcili gardās jūras velšu karalienes jūras ķemmītes satiekas vienā šķīvī. Spirgtumu eksotiskajai, bet tajā pašā laikā vienkāršajai maltītei piešķirs patīkami skābais laims.

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar zemenēm un kazas sieru

Foto: Shutterstock

Zemenes ir izcilas kombinācijā ar pikantiem ēdieniem. Zaļos salātus tās atsvaidzina, tiem piešķirot īpašu aromātu un svaigumu. Vasarīgi jauka saspēle zemenēm veidojas ar spinātiem un svaigo kazas sieru.

Lasīt vairāk

Pīles salāti ar zemenēm un mango

Foto: Publicitātes foto

Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").

Lasīt vairāk

Tunča salāti ar zemenēm

Foto: Vida Press

Zemenes iederas ne vien kūkās, krēmos un ievārījumos, bet arī dažādos salātos, kā, piemēram, šajos - ar tunci, ingveru un ananasiem.

Lasīt vairāk

Eksotiskie garneļu salāti ar meloni

Foto: Shutterstock

Eksotiskie garneļu salāti ar meloni un dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Grilēta liellopa fileja ar marinētu melleņu salātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izsmalcināta, vasarīga uzkoda, kas greznos tavu galdu un dos garšas baudījumu. Plānas, viegli apceptas filejas šķēles ar zaļajiem salātiem un marinētām mellenēm. Vienkārši pagatavojama, tikai jādod laiks mellenēm iemarinēties un ceptajai gaļai sastingt saldētavā.

Lasīt vairāk

Vasarīgu salātu kubs

Foto: Shutterstock

Ļoti oriģināls un neordināts veids, kā pasniegt vasarīgus salātus. Siera vietā vari izmantot kādu augli, rezultātā iegūstot gardu desertu!

Lasīt vairāk

Arbūza salāti ar melnajām olīvām

Foto: Shutterstock

Atsvaidzinoši un veselīgi salāti karstai vasaras dienai.

Lasīt vairāk

Grilēti nektarīni un plūmes ar fetas sieru

Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

Lasīt vairāk

Melleņu, Gorgonzolas siera un rudzu grauzdiņu salāti

Foto: Shutterstock

Kā atzīst receptes autori portālā scandikitchen.typepad.com, šie ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojami salāti. Turklāt svaigā, krēmīgā un neatkārtojamā garšu harmonija, ko rada siers un mellenes, visticamāk, liks šiem salātiem kļūt par tavu iecienītāko ēdienu. Izbaudi vēl pēdējās sezonas ogas mazliet netradicionālākā variācijā!

Lasīt vairāk

Bumbieru, rukolas un zilā siera salāti

Foto: Shutterstock

Kaut kas citādāks tavai ēdienkartei – medū apcepti bumbieri, kas pasniegti kopā ar gardajiem rukolas salātiem. Tam visam klāt lieliski iekļaujas arī kraukšķīgie ciedru rieksti un pikantais zilais siers. Vieglai pēcpusdienas maltītei!

Lasīt vairāk

Aprikožu čili mērce

Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

Lasīt vairāk

Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru

Foto: Shutterstock

Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru – īstam garšu baudījumam.

Lasīt vairāk

Cepta āte ar persiku salsu

Foto: Shutterstock

Vasarīgās pusdienās pasniedz burvīgo āti, kurai gandrīz nav asaku, ar pikanto persiku salsu. Āti marinē apmēram 15 minūtes. Šādi sagatavotu zivi var cept gan pannā lielā eļļas daudzumā (pirms tam zivi noslaukot sausu), gan grilēt uz oglēm.

Lasīt vairāk

Ceptas garneles ar granātābolu salsu

Foto: Shutterstock

Ļoti garda tīģergarneļu uzkoda ar asumiņu. Piemērota nelielām viesībām vai īpašam vakaram. Garneles vispirms 30 minūtes marinē. Tikmēr sagatavo salsu. Garnelēm jābūt jēlām, termiski neapstrādātām.

Lasīt vairāk

Kūpinātas vistas salāti ar nektarīniem un aveņu mērci

Foto: Vida Press

Atsvaidzinoši un sātīgi salāti vasarīgām brokastīm vai vakariņām. Kūpinātas vistas vietā droši vari izmantot arī cepeškrāsnī ceptu vistu – ja no iepriekšējās dienas vakariņām palicis pāri!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!