Kad gan vēl izmēģināt tik dažādās pikanto augļu salātu veidus, ja ne vasarā, kad augļu izvēles bagātība žilbina un kārdina. Piedāvājam 17 fantastiski gardas uzkodas un salātus no Tasty pavārgrāmatas.
Zemeņu un halapenjo salsa
Neticami saderīga savienība, smaržīga, krāsaina un spridzīga. Zemeņu salāti ar salīdzinoši maigo halapenjo un sarkanajiem sīpoliem piemēroti kā piedeva pie grilētas un ceptas gaļas, bet tos var arī pasniegt vienkārši ar grauzdētu maizīti.
Eksotiskās jūras ķemmītes ar zemenēm
Saldās zemenes un izcili gardās jūras velšu karalienes jūras ķemmītes satiekas vienā šķīvī. Spirgtumu eksotiskajai, bet tajā pašā laikā vienkāršajai maltītei piešķirs patīkami skābais laims.
Spinātu salāti ar zemenēm un kazas sieru
Zemenes ir izcilas kombinācijā ar pikantiem ēdieniem. Zaļos salātus tās atsvaidzina, tiem piešķirot īpašu aromātu un svaigumu. Vasarīgi jauka saspēle zemenēm veidojas ar spinātiem un svaigo kazas sieru.
Pīles salāti ar zemenēm un mango
Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").
Tunča salāti ar zemenēm
Zemenes iederas ne vien kūkās, krēmos un ievārījumos, bet arī dažādos salātos, kā, piemēram, šajos - ar tunci, ingveru un ananasiem.
Eksotiskie garneļu salāti ar meloni
Eksotiskie garneļu salāti ar meloni un dārzeņiem.
Grilēta liellopa fileja ar marinētu melleņu salātiem
Izsmalcināta, vasarīga uzkoda, kas greznos tavu galdu un dos garšas baudījumu. Plānas, viegli apceptas filejas šķēles ar zaļajiem salātiem un marinētām mellenēm. Vienkārši pagatavojama, tikai jādod laiks mellenēm iemarinēties un ceptajai gaļai sastingt saldētavā.
Vasarīgu salātu kubs
Ļoti oriģināls un neordināts veids, kā pasniegt vasarīgus salātus. Siera vietā vari izmantot kādu augli, rezultātā iegūstot gardu desertu!
Arbūza salāti ar melnajām olīvām
Atsvaidzinoši un veselīgi salāti karstai vasaras dienai.
Grilēti nektarīni un plūmes ar fetas sieru
Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.
Melleņu, Gorgonzolas siera un rudzu grauzdiņu salāti
Kā atzīst receptes autori portālā scandikitchen.typepad.com, šie ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojami salāti. Turklāt svaigā, krēmīgā un neatkārtojamā garšu harmonija, ko rada siers un mellenes, visticamāk, liks šiem salātiem kļūt par tavu iecienītāko ēdienu. Izbaudi vēl pēdējās sezonas ogas mazliet netradicionālākā variācijā!
Bumbieru, rukolas un zilā siera salāti
Kaut kas citādāks tavai ēdienkartei – medū apcepti bumbieri, kas pasniegti kopā ar gardajiem rukolas salātiem. Tam visam klāt lieliski iekļaujas arī kraukšķīgie ciedru rieksti un pikantais zilais siers. Vieglai pēcpusdienas maltītei!
Aprikožu čili mērce
Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.
Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru
Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru – īstam garšu baudījumam.
Cepta āte ar persiku salsu
Vasarīgās pusdienās pasniedz burvīgo āti, kurai gandrīz nav asaku, ar pikanto persiku salsu. Āti marinē apmēram 15 minūtes. Šādi sagatavotu zivi var cept gan pannā lielā eļļas daudzumā (pirms tam zivi noslaukot sausu), gan grilēt uz oglēm.
Ceptas garneles ar granātābolu salsu
Ļoti garda tīģergarneļu uzkoda ar asumiņu. Piemērota nelielām viesībām vai īpašam vakaram. Garneles vispirms 30 minūtes marinē. Tikmēr sagatavo salsu. Garnelēm jābūt jēlām, termiski neapstrādātām.
Kūpinātas vistas salāti ar nektarīniem un aveņu mērci
Atsvaidzinoši un sātīgi salāti vasarīgām brokastīm vai vakariņām. Kūpinātas vistas vietā droši vari izmantot arī cepeškrāsnī ceptu vistu – ja no iepriekšējās dienas vakariņām palicis pāri!