Vasara ir tas laiks, kad plaši tiek svinētas tematiskās vecmeitu ballītes, kāzas notiek teju katru nedēļas nogali, un visam pa vidu, kāds pamanās arī saderināties. Tāpēc, lai atzīmētu īpašos notikumus, un tā vietā, lai vecmeitu ballīti svinētu ar klišejisku kūku, mēs piedāvājam padarīt svinības īpašas un likt galdā tādas uzkodas, kas ieturētas mīlestības tematikā. Tāpēc, tematiskā ballīte, kurā jau pēc būtības svini to, ka divi cilvēki ir nolēmuši pavadīt kopā visu savu dzīvi – liec galdā bezē cepumus, sirds formas kūciņas, jautrus kapkeikus, un citas garšīgas lietas.
Tāpat, ja plāno ballīti pati, vari iesaistīt ēst gatavošanā savus viesus - sagatavo nelielas darbnīcas. Piemēram, glazūrkūciņu dekorēšanas stūrīti, bāru, kurā jaukt gardus kokteiļus un daudz ko citu. Šādi ne tikai lietderīgi pavadīsiet kopā laiku, bet iemācīsieties ko jaunu. Bet ballīti noslēdz ar gardu kūku.
Ļaujies iedvesmai ar kādām no Tasty.lv receptēm!
Laimīgā pārīša cepumi
Piemīlīgi un gardi sviesta cepumi, kurus pagatavot, lai iepriecinātu kādu saderinoties, svinot vecmeitu ballīti, vai liekot uz galda nelielās kāzās. Pielietojumu šiem cepumiem vasaras sezonā atrast būs pavisam viegli, jo vasara ir kāzu un mīlestības laiks.
Kārtainās mīklas smalkmaizītes ar papriku, kazas sieru un tomātiem
Smalkmaizītēm ne vienmēr jābūt saldām. Šīs sirds formas sāļās maizītes piestāvēs kādai īpašai reizei. No malas skatoties pat nesaprast, ka uz garduma izlikti tomāti, konservēta paprika un ķiplociņš, bet vidū paslēpies maigs fetas siers.
Mutē kūstošas meringu bučas ar svaigā siera un rabarberu pildījumu
Fantastiski gardi meringu cepumi, kas pildīti ar saputotu svaigo sieru, kurā iemaisīti pavasara gardākie vēstneši – rabarberi. No nepieciešamajām sastāvdaļām sanāks aptuveni 30 gardās bučas. Brīdinām, šie saldumi būs tik gardi, ka gribēsies vēl un vēl!
Mazās beigeļu maizītes ar dažādiem garnējumiem
Sviestmaizītes ar ļoti gardiem garnējumiem, kuras baudīt visas dienas garumā. Beigeļu maizītes ir pavisam ērtas ēšanai, tāpēc tās būs lieliski piemērotas arī reizēs, kad jāpacienā viesi. Varēsi izdabāt katra gaumei ar dažādajiem garnējumiem – olu, gurķu, vistas, krabju gaļas vai gardā laša.
Spirdzinošā garneļu uzkoda
Mazā uzkoda jautrai ballītei. Šoreiz garneles vajadzīgas visā to krāšņumā – ar astītēm un acīm, kas padara šo uzkodu vēl jo skaistāku. Bet garšu atspirdzinās laima sula un čili mērce.
Piemīlīgās kūciņas ar sviesta glazūru
Jauka izskata glazūrkūciņas, kuru notiesāšanai vajadzēs vien mirkli. Kumosa lieluma kūciņas pasniedz viesībās vai kādā ballītē, kad zini, ka būs daudz ēdāju.
Meksikāņu alus kokteilis 'Mičelada'
Karstasinīgs, ar pikantu "spērienu", tāds ir meksikāņu vasaras alus dzēriens "Mičelada".
Spirdzinošā zemeņu, arbūza un citrusu sangrija
Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.
Mīlestības grauzdiņš – maizē iecepta ola
Katrā no mums slēpjas bērns, kādēļ gan neiepriecināt viņu ar sirsnīgām brokastīm? Pagatavo sirds formā ceptu vēršaci, kas iekļāvusies zeltainā maizes šķēlē, un papildini to ar savām iecienītajām garšvielām!
Uzlabotā klasiskā siera kūka ar zemenēm un šokolādes virskārtu
Jau vairākus gadus turos pie vienas – klasiskās Ņujorkas siera kūkas receptes, kuru pilnveidoju atbilstoši sezonai. Ziemā, ap Jaunā gada laiku cepumu pamatnes vietā izmantoju piparkūkas. Bet vasarā ļauju vaļu iztēlei un papildinu siera kūku ar ogām. Šoreiz - zemenēm, kuras paslēpu kūkas iekšienē. Tam visam pāri mazliet rūgtenas šokolādes kārtiņa, kurā skaisti gozējas zemeņu sirdis.
Svaigā zemeņu siera kūka
Krāsainā, dzīvespriecīgā zemeņu kūka, tik garda, svaiga un aromātiska. Tā nav jācep, bet, lai kūka turētos kopā, izmanto želatīnu un laiku, tādēļ gatavo kūku dienu pirms pasniegšanas. Minētais produktu daudzums piemērots vienai lielai kūkai ar diametru 24 cm vai arī vari gatavot vairākas nelielas kūciņas. Recepti piedāvā restorāna "Bibliotēka Nr.1" konditore Laura Rozenfelde.
Persiku sangrija
Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.
Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu
Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.
Saldie bezē cepumi
Tik skaisti un gardi – bezē cepumi, kas izzīmēti sirdīs un lāsītēs. Būs lieliski īpašiem gadījumiem, mājās gatavotām dāvanām vai tematiskām ballītēm.
Atsvaidzinošs augļu punšs
Karstākā dienā var atsvaidzināties ar augļu punšu, kas sajaukts angļu stilā, izmantojot vieglo alkoholisko dzērienu Pimm's, džinu un ingveralu. Latvijā dzēriens Pimm's ir samērā grūti nopērkams, bet to var aizvietot ar vieglu sarkanvīnu. Bet tiem, kam negaršo ingveralus, var izmantot kādu citu gāzētu dzērienu.
Baklažānu un tomātu crostini
Baklažānu un tomātu krostini - burvīga uzkoda ikdienā vai svētkiem.
Citronu kapkeiki ar baltās šokolādes un svaigā siera glazūru
Citronu kapkeiki ir ideālā saldā uzkoda mājas ballītēm – tie būs lieliski ne tikai dzimšanas dienas svinībās, bet arī reizēs, kad jādodas ciemos, bet groziņā līdzi gribās paņemt ko vairāk, kā tikai čipšus un cepumus. Garantēju – no galda tie pazudīs pavisam ātri un ēdāji prasīs vēl!
Šokolādes un aveņu glazūrkūciņas
Ja prāts nesas uz nelielu pagrēkošanu, tad šīs gardās šokolādes un aveņu glazūrkūciņas būs tieši laikā. Saldo šokolādes garšu patīkami atsvaidzinās gardais pārsteigums kūciņas vidū – aveņu ievārījums.
Zemeņu un rabarberu sangrija
Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.