Laiks gurķoties! 14 receptes vēlajām pusdienām, lai remdētu izsalkumu
Foto: Shutterstock

Pēdējās nedēļās pie mums audzēto gurķu paliek arvien vairāk un vairāk. Mazi un sprigani, lieli un sulīgi – visos garumos un formās. Tik daudz, ka jādomā aizvien jauni veidi, bez ierastajiem salātiem ar gurķiem, tomātiem un krējumu, kā likt tos lietā. Tāpēc piedāvājam 14 idejas, kā garšīgi paēst, ēdienā liekot vasaras karali gurķi.

Ar gurķiem patiesi vajag draudzēties un baudīt tos svaigus, mazsālītus, marinētus un pat grilētus. Vasarā tie ir īpaši noderīgi, jo palīdz organismā noturēt nepieciešamo ūdens daudzumu - svaigie gurķi sastāv no 95% ūdens. Tāpat, lai gan nedaudz, tajos ir arī C vitamīns. Un kuram gan negaršo gurķi ar dažādām mērcēmeļļas, etiķa vai skābā krējuma.

Okroška ar kefīru un kvasu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!