Nevāri lielus katlus, bet ļaujies dažādiem eksperimentiem un jaunām receptēm. Ziemā daudz jaukāk, ja plauktā rindojas visdažādākās burciņas. Tad katru ar nepacietību var vērt vaļā un atcerēties vasarīgās, saulainās dienas, aiz loga virpuļojot sniegpārslām.
Zemeņu ievārījums bez cukura
Ja rūpējamies par savu veselību un nevēlamies uzturā izmantot rafinētu cukuru, desertu un citu saldumu gatavošanā ir jāmeklē alternatīvas. Medus vienmēr bijis cukura veselīga alternatīva. Izrādās, medu var izmantot arī ievārījuma gatavošanā. Līdzīgi kā šo zemeņu ievārījumu, var gatavot arī melleņu ievārījumu.
Aveņu sīrups
Aveņu sīrups - ārstniecības līdzeklis un kārotākais našķis ziemā.
Melleņu - aveņu ievārījums
Melleņu - aveņu ievārījums ar kanēli pagatavojams 30 minūtēs.
Ērkšķogu un banānu ievārījums
Ērkšķogu un banānu ievārījums noderēs gan pankūkām, gan maizītēm, gan tortēm un kūkām.
Melleņu biezenis ar cukuru
Lielisks veids, kā mellenes sagatavot ziemai ar minimālu cukura daudzumu.
Aprikožu čili mērce
Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.
Persiku un lavandas ievārījums
Persiku sezona ir sākusies! Pagatavo šo neparasto, bet ļoti gardo ievārījumu un tavi ziemas svētdienu pankūku rīti iegūs pavisam citu, eksotisku noti.
Upeņu un persiku ievārījums ar melno balzamu
"Mana iecienītākā recepte šajā sezonā, kad ogu krūmos vēl ir pieejamas upenes, ir ekselents upeņu ievārījums ar melno Rīgas balzamu," portālam Tasty.lv raksta receptes autore Iveta Korsīte.
Jāņogu kečups
Jāņogu kečups būs garda piedeva pie dažādiem gaļas ēdieniem.
Pipargurķīši ziemas krājumiem
Vienkārša pipargurķīšu recepte ziemai.
Sālīti gurķi pēc 1909. gada receptes
Piedāvājam gurķu sālīšanas recepti pēc 1909. gada Krievijā izdotas recepšu grāmatas. Dotais gurķu daudzums būs piemērots 3 litru burkai.
Skābēti gurķi ar jāņogām
Ziemas krājumiem var sagatavot vasarīgus skābētos gurķus ar jāņogām. Tie lieliski saderēsies ar gaļas ēdieniem. Dotie produkti piemēroti 1,5 l apjomam.
Tomātu čatnijs ar ogām
Vasara ir laiks, kad nevēlamies tērēt daudz laika ēst gatavošanai. Ļoti bieži dodamies izbraukumos pie dabas un ēdienu gatavojam uz vietas. "Kā lielisku papildinājumu dažādām uzkodām iesaku čatniju. Upeņu čatnijs ļoti labi sader, piemēram, ar siera platēm," iesaka AS Lido šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot gardu čatnija recepti.
Tkemali jeb Gruzijas 'kečups'
Gruzijas "kečups" tkemali - īpaši iecienīta ar gaļas ēdieniem. Un galvenais garšīgāk un veselīgāk par veikala kečupu.
Eļļā saldēti zaļumi
Šādi var sagatavot jebkurus zaļumus: dilles, pētersīļus, baziliku, salviju, rozmarīnu, timiānu, raudeni u.c. Iesaldējot zaļumus eļļā vai kausētā sviestā, tiek "nošauti divi zaķi": ziemai saudzīgā un veselīgā veidā tiek saglabāti aromātiski garšaugi; katrs aromatizētais eļļas kubiņš ir uzreiz gatavs lietošanai uz pannas vai pievienošanai sautējumiem, vai citiem ēdieniem.
Piparmētru ievārījums pret saaukstēšanos
Piparmētru ievārījums ar citronu ne tikai atsvaidzinās tavu tējas rituālu, bet arī paaugstinās imunitāti un uzlabos veselību. Kamēr vēl zaļās, smaržīgās lapiņas nav nokodusi salna, pamēģini to pagatavot arī tu!
Pašu gatavota universālā dārzeņu piedeva zupām un sautējumiem
Aizstāj rūpnieciski ražoto dārzeņu buljona kubiņu ar šo veselīgo vitamīnu "bumbu" - universālu piedevu zupām, mērcēm un sautējumiem!
Maigie tomātu salāti ziemai
Vienkārši pagatavojami maigie tomātu salāti ziemas krājumiem būs laba piedeva gan gaļas, gan makaronu ēdieniem.
Ātrā vīriešu zapte
Ātrā vīriešu zapte – pikantai piedevai ziemā. Pievieno pusdienu vai vakariņu šķīvim ar gaļu, rīsiem, kartupeļiem vai makaroniem.
Tomāti želejā ar ķiplokiem un dillēm
Ziemas krājumiem – tomāti želejā bariņā ar ķiplokiem un zaļumiem.
Marinētas gailenes
Kā saglabāt gailenes ziemai? Tās var apcept un sasaldēt, sasaldēt svaigas vai arī, kā šajā receptē, - marinēt!