Foto: Shutterstock

Melleņu laiks ir klāt. Šīs garšīgās ogas var ne tikai sasaldēt. Pankūciņas brokastīs ir tik jauki pasniegt ar kādu karoti melleņu ievārījuma vai pāri saldējuma bumbiņām pārliet melleņu kompotu. Šo burvīgo ogu priekšrocība ir tā, ka tām nav vajadzīgs liels cukura daudzums un tās pat var vārīt bez cukura.

Lai sagatavotu kaut dažas nelielas burciņas ziemai, tev pietiks pat ar 1 kilogramu ogu vai mazāk, ja jauksi kopā ar citām ogām. Piedāvājam piecas ļoti atšķirīgas melleņu konservēšanas receptes ziemas priekam un uzmundrinājumam.

Melleņu biezenis ar cukuru

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!