Foto: Shutterstock kolāža
Uzputeņu sezona ir pilnā plaukumā. Šobrīd ir pieejamas gandrīz visas vasaras ogas. Joprojām nopērkamas vēlās zemenes, ir nogatavojušās avenes un mellenes, upenes un jāņogas. Briest plūmes un jau sākuši krist arī pirmie āboli.

Klasisks un latvisks uzputenis ir ogu sulā vārīta mannā biezputra, kuru pēc tam sakuļ gaisīgās, debešķīgās putās un kuru ne velti sauc par debesmannu. Otrs uzputeņa veids ir sakults olbaltums ar ogām un trešais veids sakulta ogu masa, kurai pievienots želatīns.

Izvēlies kādu no receptēm un pagatavo vienkāršu, bet debešķīgu vasaras ogu sezonas desertu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!