Foto: Shutterstock kolāža
Uzputeņu sezona ir pilnā plaukumā. Šobrīd ir pieejamas gandrīz visas vasaras ogas. Joprojām nopērkamas vēlās zemenes, ir nogatavojušās avenes un mellenes, upenes un jāņogas. Briest plūmes un jau sākuši krist arī pirmie āboli.

Klasisks un latvisks uzputenis ir ogu sulā vārīta mannā biezputra, kuru pēc tam sakuļ gaisīgās, debešķīgās putās un kuru ne velti sauc par debesmannu. Otrs uzputeņa veids ir sakults olbaltums ar ogām un trešais veids sakulta ogu masa, kurai pievienots želatīns.

Izvēlies kādu no receptēm un pagatavo vienkāršu, bet debešķīgu vasaras ogu sezonas desertu.

Lai labi garšo!

Maigs banānu uzputenis ar saldo krējumu

Foto: Shutterstock

Gards banānu uzputenis ar saldo krējumu.

Lasīt vairāk

Dzērveņu uzputenis ar mannu

Foto: Shutterstock

Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.

Lasīt vairāk

Ābolu - cidoniju uzputenis

Foto: Shutterstock

Labai dienai baudi ābolu - cidoniju uzputeni kopā ar pienu.

Lasīt vairāk

Ķirbju uzputenis

Foto: Shutterstock

Ķirbju uzputenis jāpamēģina, lai saprastu - cik tas ir gardi.

Lasīt vairāk

Ievārījuma uzputenis

Foto: Shutterstock

Kad gribas ko saldu un gaisīgu, tad īstā recepte - ievārījuma uzputenis.

Lasīt vairāk

Zemeņu uzputenis

Foto: Publicitātes foto

Šis deserts ir pavisam viegls un gaisīgs - vari izmantot svaigas vai saldētas zemenes, lai zemeņu aromātu ienestu arī ziemas mēnešos.

Lasīt vairāk

Ābolu uzputenis ar medu

Foto: Shutterstock

Ābolu uzpūtenis - lēti un gardi. Pasniedz ar jogurtu vai pienu.

Lasīt vairāk

Ābolu uzpūtenis ar mannu

Foto: Shutterstock

Ābolu uzpūtenis ikdienas saldajam ēdienam.

Lasīt vairāk

Ābolu uzputenis no olu baltumiem

Foto: Shutterstock

Ābolu uzputeni no olu baltumiem pasniedz ar vaniļas plombīru vai vaniļas mērci, vai pienu, var apbērt arī ar kanēļa cukuru.

Lasīt vairāk

Čagana debesmanna ar aukstu pienu

Foto: Shutterstock

Čaganas debesmannas pagatavošanai, protams, var izmantot svaigas ogas, bet šis ir lielisks veids, kā likt lietā saldētavas krājumus, lai atbrīvotu vietu jaunajai ogu ražai.

Lasīt vairāk

Tradicionālais dzērveņu uzputenis

Foto: DELFI

Dzērveņu uzputenis pēc tradicionālās receptes. Gaisīgs un ļoti gards!

Lasīt vairāk

Rabarberu uzputenis

Foto: Shutterstock

Rabarberu uzputenis - tas ir vienkārši un gardi.

Lasīt vairāk

Rabarberu un olbaltuma uzputenis

Foto: Shutterstock

Gards vasaras deserts - olbaltuma uzputenis ar rabarberiem

Lasīt vairāk

Dzērveņu uzpūtenis ar pienu

Foto: Shutterstock

Klasiskais dzērveņu uzpūtenis ikdienas saldēdienam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!