Klasisks un latvisks uzputenis ir ogu sulā vārīta mannā biezputra, kuru pēc tam sakuļ gaisīgās, debešķīgās putās un kuru ne velti sauc par debesmannu. Otrs uzputeņa veids ir sakults olbaltums ar ogām un trešais veids – sakulta ogu masa, kurai pievienots želatīns.
Izvēlies kādu no receptēm un pagatavo vienkāršu, bet debešķīgu vasaras ogu sezonas desertu.
Lai labi garšo!
Maigs banānu uzputenis ar saldo krējumu
Gards banānu uzputenis ar saldo krējumu.
Dzērveņu uzputenis ar mannu
Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.
Ābolu - cidoniju uzputenis
Labai dienai baudi ābolu - cidoniju uzputeni kopā ar pienu.
Ķirbju uzputenis
Ķirbju uzputenis jāpamēģina, lai saprastu - cik tas ir gardi.
Ievārījuma uzputenis
Kad gribas ko saldu un gaisīgu, tad īstā recepte - ievārījuma uzputenis.
Zemeņu uzputenis
Šis deserts ir pavisam viegls un gaisīgs - vari izmantot svaigas vai saldētas zemenes, lai zemeņu aromātu ienestu arī ziemas mēnešos.
Ābolu uzputenis ar medu
Ābolu uzpūtenis - lēti un gardi. Pasniedz ar jogurtu vai pienu.
Ābolu uzpūtenis ar mannu
Ābolu uzpūtenis ikdienas saldajam ēdienam.
Ābolu uzputenis no olu baltumiem
Ābolu uzputeni no olu baltumiem pasniedz ar vaniļas plombīru vai vaniļas mērci, vai pienu, var apbērt arī ar kanēļa cukuru.
Čagana debesmanna ar aukstu pienu
Čaganas debesmannas pagatavošanai, protams, var izmantot svaigas ogas, bet šis ir lielisks veids, kā likt lietā saldētavas krājumus, lai atbrīvotu vietu jaunajai ogu ražai.
Tradicionālais dzērveņu uzputenis
Dzērveņu uzputenis pēc tradicionālās receptes. Gaisīgs un ļoti gards!
Rabarberu uzputenis
Rabarberu uzputenis - tas ir vienkārši un gardi.
Rabarberu un olbaltuma uzputenis
Gards vasaras deserts - olbaltuma uzputenis ar rabarberiem
Dzērveņu uzpūtenis ar pienu
Klasiskais dzērveņu uzpūtenis ikdienas saldēdienam.