Vai varat iedomāties, ka ir jau pirmais augusts? Šķiet, vēl nesen domājām par to, ko garšīgu nobaudīt jūlijā, kā mēnesis jau ir riņķī un jādomā par to, kā tvert visu, ko mums sniegs augusts. Pēc kā garšo mūsu augusts? Tie noteikti būs dārzeņi, kuriem vēl pieķērušās zemes kripatas – no lauka atnesti jaunie kartupeļi, garšīgi kabači, no kuriem pagatavot pankūkas un pildītas laiviņas, tomāti, kuri no gatavības teju sprāgst pušu, tikai, lai tiktu sagatavoti bezgalīgās salātu variācijās.
Augustā jūlija zemenes un ķiršus lēnām nomainām pret krūmmellenēm un avenēm. Bet bez tā augusts ir īstais laiks, kad baudīt krizdoles. Vai ērkšķogas jeb stiķenes, ja tā ir labskanīgāk. Beidzot mēs varam apaut kājas gumijas zābakos, paņemt tik uzticamo draugu – groziņu un asu beku nazi un doties mežā, lai grieztu gardās gailenes, baravikas, apšu bekas, bērzlapes un citas meža veltes. Un kā gan var aizmirst mēneša beigas, kad beidzot āboli būs sārti, bet bumbieri sulīgi un gatavi? Kā garšo tavs augusts?
"Manas augusta garšas ir tomāti, smaržīgi un neticami garšīgi," saka Tasty.lv redaktore Inga. Vēl viņas augusts garšo pēc gurķiem, kabačiem, baklažāniem, zaļajiem zirnīšiem un gardajām cūku pupām. Tam visam līdzās ir burvīgie garšaugi, kuri lieliski papildina teju katru maltīti – baziliks, raudene un kinza. Augustā vajag gatavot pesto, cept sacepumus, vārīt sautējumus un cept dārzeņu tartes.