cūku pupas, zaļās pupiņas, pākšu pupiņas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tagad, kad tirgi un lauki ir pilni ar zaļajām pupiņu pākstīm, ir jāsteidz tās likt lietā. Cūku pupas, protams, var izvārīt un ēst tāpat, bet daudz īpašākas tās maltītē būs, ja tiks pagatavotas salātos, kādā tapenādē, kuru smērēt uz maizītes, vai pusdienu sacepumā kopā ar jaunajiem kartupeļiem. Tādu pašu pielietojumu var atrast garšīgajām sviesta pupiņām un arī citām pākšu pupiņām.

Lai pupiņas ilgāk varētu izmantot pēc noplūkšanas vai nopirkšanas, ja negatavosi tās tūlīt, nelobi laukā no pākstīm. Nemazgātas pupiņu pākstis liek maisiņā - un ledusskapī iekšā! Tās tur var glabāt līdz pat piecām dienām.

Savukārt sasaldētas pupiņas var glabāt ledusskapī pat gadu – vien pirms saldēšanas kārtīgi jānomazgā un jānogriež pākšu galiņi. Pirms saldēšanas pupu pākstis blanšē verdošā ūdenī – apvāra divas trīs minūtes. Pēc tam nosusina, atdzesē un saldē pākstis veselas vai sagrieztas gabaliņos plastmasas trauciņos vai maisiņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!