Pienāk vasarā tāds brīdis, kad nav nekā labāka par tikko siltumnīcā plūktu tomātu, kurā iekožoties, sula šķīst uz visām pusēm, bet svaigais saldums priecē garšas kārpiņas! Būdams īsts vasaras dārzenis, tomāts liekams ne vien salātos, bet arī aukstajās zupās, sacepumos un pat grilējams.
Vēl no sulīgajām vasaras veltēm jāgatavo garšīgas svaigu un ceptu tomātu mērces, kurām pievienota vien šķipsniņa sāls un piparu. Bet sasaldētus tos var uzglabāt ziemai, lai aukstajos mēnešos atcerētos un baudītu kaut drusciņu no vasaras svaiguma. Nemainīga vērtība, protams, ir Vidusjūras klasiskā garšu kombinācija ar tomātiem, baziliku, mocarellu un nedaudz olīveļļas vai balzamiko etiķa. Vajag tikai ļauties fantāzijai un pagatavot ko garšīgu!
Aukstā tomātu zupa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit