Ziemā tu būsi sev pateicīga, kad zupai, mērcei vai sautējumam pievienosi gardos dārzeņus un zaļumus, kuru bagātīgais aromāts liks atcerēties sauli, zaļās dobes un vasaru. Tu būsi sev pateicīga arī tādēļ, jo zināsi, kur tavi dārzeņi ir auguši un kas tiem pievienots. Un tas nemaz nav tik maz.
Gurķi ar tomātu mērci un ķiplokiem
Gurķi ar tomātu mērci un ķiplokiem - pikanta vasaras garša ziemas garumā.
Marinētas sviesta pupiņas ar ķiplokiem un burkāniem ziemai
Marinētas sviesta pupiņas ziemas krājumiem.
Sviesta pupiņas ar dārzeņiem ziemai
Sviesta pupiņas ar dārzeņiem - ideāls "kokteilis" ziemai.
Tomāti želejā ar ķiplokiem un dillēm
Ziemas krājumiem – tomāti želejā bariņā ar ķiplokiem un zaļumiem.
Kabaču salāti ziemai
Gatavojoties ziemai, noderēs šī kabaču salātu recepte.
Savā sulā konservētas baravikas
Garšīgs veids, kā saglabāt karaliskās baravikas ziemai.
Sēņu - tomātu un sīpolu salāti
Ziemas konservu plauktam sēņu - tomātu un sīpolu salāti.
Marinētas sviesta bekas
Marinētās sviesta beciņas ziemā būs īsts kārums, atgādinot par sēņu vasaru. Recepte no portāla Cālis.lv Virtuves arhīva.
Maigie tomātu salāti ziemai
Vienkārši pagatavojami maigie tomātu salāti ziemas krājumiem būs laba piedeva gan gaļas, gan makaronu ēdieniem.
Ātrā vīriešu zapte
Ātrā vīriešu zapte – pikantai piedevai ziemā. Pievieno pusdienu vai vakariņu šķīvim ar gaļu, rīsiem, kartupeļiem vai makaroniem.
Kabaču ikri
Klasiska recepte konservēšanas laikam - gardie kabaču ikri.
Kabači tomātu mērcē ar čili un papriku
Šie kabači garšos pat kabaču neēdājiem - tā par savu recepti saka portāla Cālis.lv lietotāja DzintarZaķis. Pagatavo un apēd tūlīt vai saglabā rudens un ziemas maltītēm, liekot burkās un glabājot vēsumā!
Kabaču salāti ziemai ar čili un ķiplokiem
Vēl viena kabaču recepte - lai ziemā būtu gardi piedevu salāti.
Saldētas cūku pupas ziemai
Nezinu ērtāku veidu cūku pupu saglabāšanai ziemai, kā to sasaldēšana. Cūku pupas ir pirmās, kas pazūd no manas saldētavas, un tās vēl nekad līdz šim nav bijušas sasaldētas par daudz. Turklāt cūku pupas, ja ir bijušas saldētas, izvārās gatavas piecās minūtēs. Arī rudenī, pirms vāru cūku pupas, tās iemetu saldētavā kaut uz pusstundu, lai pēc tam nav tik ilgi jāvāra.
Saldēti tomāti zupām un mērcēm ziemas mēnešiem
Lielisks un vienkāršs veids, kā ziemai saglabāt tomātus. Tos izmanto zupām, sautējumiem un mērcēm.
Pašu gatavota universālā dārzeņu piedeva zupām un sautējumiem
Aizstāj rūpnieciski ražoto dārzeņu buljona kubiņu ar šo veselīgo vitamīnu "bumbu" - universālu piedevu zupām, mērcēm un sautējumiem!
Kabaču – aliču kompots jeb Viltotie ananasi
Ziemas krājumiem noderēs kabaču un aliču jeb Kaukāza plūmīšu kompots, ko nereti mēdz dēvēt par viltotajiem ananasiem.
Upeņu un persiku ievārījums ar melno balzamu
"Mana iecienītākā recepte šajā sezonā, kad ogu krūmos vēl ir pieejamas upenes, ir ekselents upeņu ievārījums ar melno Rīgas balzamu," portālam Tasty.lv raksta receptes autore Iveta Korsīte.
Ērkšķogu un banānu ievārījums
Ērkšķogu un banānu ievārījums noderēs gan pankūkām, gan maizītēm, gan tortēm un kūkām.
Jāņogu kečups
Jāņogu kečups būs garda piedeva pie dažādiem gaļas ēdieniem.
Ātrā ābolu želeja
Šī ir tiešām lieliska - vienkārša un ātra recepte, kurā vari izmantot arī mazos un neizkatīgos ābolīšus, kuri citādi ir nolemti iznīcībai. Tas noderēs kā siera plates papildinājums un,uzziests uz grauzdētas maizes šķēles vai pārliets ar pienu, būs fantastiski gards deserts.