mīdijas uzkoda
Foto: Shutterstock
Savā ikdienā mēs arvien daudzpusīgāk iepazīstam un arvien draudzīgāk uzlūkojam slaveno franču virtuvi, kura ir tik dažāda un aizraujoša un kuru ne bez iemesla uzskata par vienu no labākajām pasaulē. Franču ēšanas ieradumi turklāt ir ļoti veselīgi, to galda kultūra piesātināta ar tradīcijām un iespaidoties no franču virtuves nudien nav jākaunas.

Varētu pieminēt franču kaislību uz sieru un prasmi sagatavot visdažādākajos veidos visu veidu gaļas, tomēr gribētos izcelt zaļumus un salātus, ar kuriem tiek papildināta gan brokastu olu, gan uzjaukta neatvairāma uzkoda, gan kartupeļu vietā ar zaļumiem tiek pasniegta ceptā gaļa vai zivs.

Franči kartupeļus ēd daudz retāk nekā mēs, toties daudz biežāk galdā ceļ arī citus dārzeņus. Ikvienai ēdiena izejvielai ir neskaitāmas receptes, tomēr daži ēdieni ir populārāki un pazīstamāki, bet citi sasniedzami tikai Francijā. Bet daži ēdieni ir īpaši slaveni un iekarojuši daudzu tautu sirdis un galdus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!