Ļoti gardu maltīti var pagatavot, izcepot sāļo pīrāgu vai nu groziņa formā, vai kā plātsmaizi. Sāļo pīrāgu cepšanai parasti izmanto sāļo smilšu mīklu, trauslo smilšu mīklu vai kārtaino mīklu. Trauslā maizīte ieliski sader ar krēmīgo pildījumu un ceptajiem dārzeņiem, vai gaļu un zivīm, veidojot vieglu, vasarīgu garšas buķeti.
Tasty pavārgrāmatā ir daudz jauku sāļo pīrāgu recepšu - gan veģetāras, gan ar gaļu, gan ar zivīm. Izvēlies kādu no tām un pagatavo gardu maltīti.
Jauno kartupeļu tarte ar tomātiem un rozmarīnu
Sāļš un gards kārtainās mīklas sacepums, uz kura izkārtota sezonas aktualitāte – jaunie kartupelīši. Īpašu garšu vienkāršajai maltītei piešķirs aromātiskais rozmarīns.
Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku
Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku gardai un skaistai uzkodai.
Mazais zivs pīrāgs ar saldo kartupeļu 'cepurīti'
Interesants veids, kā pagatavot gardu maltīti diviem no zivīm un kartupeļiem. Tas viss individuālos trauciņos veido pavisam nelielu sacepumu, kas atgādina pīrāgu.
Gardais dārzeņu sacepums ar lēcām un kartupeļu plācenīšiem
Sacepums var būt gards arī bez gaļas, un šī recepte tam ir spilgts piemērs. Krēmīgā kartupeļu biezputra virspusē sacepumu padara neparastāku, bet sulīgie dārzeņi piešķir ēdienam nepieciešamo sātīgumu. Šo sacepumu noteikti par labu atzīs gan veģetārieši, gan tie, kuru maltīte bez gaļas nav maltīte.
Vistas un puravu pīrāgs - sacepums
Vistas un puravu pīrāgs, kas vairāk gan līdzinās sacepumam ar kārtainās mīklas cepurīti, būs lieliska alternatīva ēdienreizēm, kad gribās ko vairāk kā vienkārši ceptu vistas fileju vai vistas zupu. Garšos lieliski, pasniegts silts, un sasildīs aukstajos ziemas vakaros!
Sviesta pupiņu, šķiņķa un kartupeļu pīrāgs
Arī šāda var būt vasarīgi sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte – mīklas pīrāgs, kas pildīts ar jaunajiem kartupeļiem, garda šķiņķa šķēlītēm un blanšētām pupiņām. Garšīgi un nemaz nav sarežģīti! Veģetāru šo pīrāgu vari padarīt aizstājot šķiņķi ar, piemēram, gailenēm vai šampinjoniem.
Kārtainās mīklas pīrāgs ar fetu, ķirštomātiem un olīvām
Kārtainās mīklas pīrāgs ar fetu, ķirštomātiem un olīvām neparastā izpildījumā.
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums - 'Gana pīrāgs'
Gana pīrāgs jeb Shepherd's pie ir tradicionāls angļu ēdiens, kas tiek gatavots no maltās gaļas un kartupeļu biezeņa. Ja vēl ne reizi nav mēģināts, noteikti iesakām pagatavot šo sātīgo sacepumu! Šajā receptē tiek izmantota jēra gaļa, tomēr to var gatavot arī ar citu gaļu.
Puravu un siera pīrāgs
Pīrāgs ar kūstošu sieru veģetārām vakariņām.
Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām
Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām - citādākām brokastīm vai vakariņām. Ja vēlies, padari pīrāgu vēl sātīgāku, pievienojot sieru!
Filo mīklas pīrāgs ar kūpinātu desu, cieto sieru un svaigiem dārzeņiem
Kārtainās mīklas pīrāgs ar kūpinātu desu, cukīni un cieto sieru "Džiugas". Šo recepti radījis spāņu virtuves virtuozs Marks Audiberts.
Lielais mencas pīrāgs
Ļoti gardais un glītais trauslās smilšu mīklas pīrāgs nevarēs atstāt vienaldzīgu nevienu. Zeltains, smaržīgs, pildīts ar kartupeļiem, sīpoliem un mencas filejas gabaliņiem. Pasniedz ar zaļajiem salātiem. Trauslo mīklu var aizstāt ar veikalos nopērkamo kārtaino mīklu.