sviestmaize, ciabatta, vista
Foto: Shutterstock
Sviestmaizes, beigeļi un karstmaizes jau sen vairs nav tikai uzkoda vien. Bagātīgi papildinātas maizītes varam ēst ne vien brokastīs, bet arī pusdienās un pat vakariņās, ja kā otro ēdienu izvēlamies zupu. Slinkās tomātmaizītes vai siermaizītes atstāsim tiem, kuriem izdomas trūkst – apķērīgākie gatavotāji uz savām maizītēm pamanīsies uzlikt ko daudz garšas ziņā piesātinātāku.

Piemēram, lieliska alternatīva brokastīm būs graudu maizītes, kurām virsū likti spināti vai rukola, pēc tam dažas avokado šķēles, bet tām pāri – plaucētā ola, kas aplieta ar gardu holandiešu mērci. Tāpat, lielisks palīgs, lai pārciestu pusdienu pārtraukumu darbā, būs dažādas tapenādes, kuras pagatavot no sezonas produktiem, piemēram, pupiņām un zirņiem. Bet mājās pagatavota sēņu vai vistas aknu pastēte piešķirs maizītei pavisam citādu, daudz piesātinātāku garšu.

Sātīgai maltītei pagatavo gardum garo čabatas (ciabatta) maizi, kas pildīta ar apceptas vistas filejas šķēlītēm, lapu salātiem, tomātiem un gardu mērci. Viena no visērtākajām maizītes formām noteikti ir beigeļi – tos mājās var izcept pats, bet pēc tam apsmērēt ar ko vien sirds kāro. Liec beigeļiem virsū svaigo sieru, taisi no tām karstmaizes, pa virsu liekot mocarellu, vai apzied ar tikko vārītu jāņogu želeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!