Kabači noteikti ir vieni no tiem dārzeņiem, kuru sezonu ir vērts gaidīt visu vasaru, un kad tā pienākusi – ķerties pie virtuves eksperimentiem, gatavojot ne tikai kabaču pankūkas dažādās variācijās, bet arī taisot gardus sacepumus vai vīriešu zaptes ziemai. Kamēr laiks mūs lutina, noteikti jāizmanto arī izdevība kabačus uzlikt uz grila vai pagatavot no tiem pildītas laiviņas.
Kabačos, līdzīgi kā gurķos, ir daudz ūdens, tāpēc tie uzturvērtības ziņā ir noderīgi tiem, kuri uztraucas par savas figūras saglabāšanu. Kabaču mazo brāli cukīni pievieno svaigajiem salātiem, ar žuljena mizojamo sagriežot cukīni smalkās nūdelēs. Bet kabaču gabaliņus apvārti nelielā daudzumā olīveļļas, pievieno tiem garšvielas un svaigus garšaugus pēc patikas un cep cepeškrāsnī kopā ar kartupeļiem, burkāniem un citiem dārzeņiem, vai ietin folijas kabatiņā un liec uz grila. Lai garšīgi!