Ja siltums no mums ir atkāpies, tad vasarīga noskaņa jāpievilina nedaudz citādi. Kāpēc gan to nedarīt, pagatavojot kādu gardu, eksotisku maltīti no augļiem, kuri neaug pie mums? Ņem talkā kādu granātābolu, meloni, ananasu, marakuju vai citu augli un baudi visu dienu. Izdosies gan pagatavot gardu brīvdienu smūtiju, gan spēcinošus salātus ar kvinoju, kuskusu vai garnelēm. Bet svinot svētdienu, pēcpusdienā atveldzēs kāds gards augļu sorbets, auksts krēma deserts vai kūka. Lai labi garšo!
Aukstā avokado zupa
Jūs noteikti zināt, ka vislabākās receptes top tad, kad to vismazāk gaida. Arī šis nav izņēmums, jo draudzenes vadīta, izmēģināt auksto zupu ar avokado un kefīru, vadījos pēc intuīcijas un radīju kaut ko tik gardu, ko būtu vērts izmēģināt arī Tasty.lv lasītājiem. Tā kā klasiskā biešu aukstā zupa nu jau ir nedaudz apnikusi, šī ir lieliska alternatīva, ar ko sevi palutināt karstajās vasaras dienās. Turklāt ēdiens ir gana kreptīgs, lai remdinātu izsalkumu pat sātīgāko ēdienu cienītājiem.
Mango un ananasu čatnijs
Garšvielām bagāts konservētais gardums, kurā asais mijas ar saldo. Čatnijs ir viens no Dienvidāzijas gardumiem, kas ir ļoti līdzīgs ievārījumam – ziežams uz maizītēm, pasniedzams pie uzkodām, gaļas ēdieniem un rīsu ēdieniem.
Lasis taizemiešu gaumē ar ananasu salsu
Lasis neierasti pagatavotā formā – marinēts Āzijas virtuves populārajā zivju mērcē un pēc tam viegli apcepts pannā. Īpaši eksotisku garšu maltītei piešķirs ananasu salsa, kurai pievienots sarkanais sīpols un zaļie garšaugi.
Dienvidu jūras smūtijs
Īpaši tropisks un augļiem bagāts smūtijs, kurā satiekas krietna deva vitamīniem bagāto eksotisko augļu. Līdzās ierastajam banānam, kokteilī būs arī melone, papaija, marakujas mīkstums un grieķu jogurts.
Melones salāti ar vītinātu šķiņķi
Klasiska itāļu uzkoda - sulīgas un saldas melones šķēles ar Parmas šķiņķi un balzamiko mērci. Parmas šķiņķi var aizvietot ar jebkuru citu vītinātu cūkgaļas šķiņķi, kas sagriezts plānās šķēlēs.
Arbūza un melones sulas saldējums
Gards saldētās sulas saldējums tikai no četrām sastāvdaļām – arbūza, melones, laima sulas un svaigi spiestas ābolu sulas. No tā visa sanāks gardi saldējumi, kuri uz kociņa gozēsies oranži rozā toņos, bet garšos vēl labāk, jo tam nebūs nekādu lieku sastāvdaļu.
Tropisko augļu sorbetu trio
Eksotisko augļu vasaras našķis – trīs sorbetu veidi, kas pagatavoti no mango, papaijas un marakujas. To pagatavošana būtiski neatšķiras no tā, kā tiek gatavoti upeņu, aveņu, zemeņu un citi sorbeti no mūsu pašu ogām un augļiem. Pasniegti kopā ar piparmētru lapiņām deserta šķīvī tie būs lielisks garšas piedzīvojums. Un kas to lai zina, varbūt spirdzinošais augļu deserts iemantos īpašu vietu ēdienkartē.
Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē
Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.
Kokosriekstu, mango un laima krēms
Gards un krēmīgs deserts tropu augļu notīs. Saldo ēdienu gatavo no gatava un mīksta mango, kuram pievienots kokosriekstu piena krēms un laima spirgtums.
Neparasti gardie garneļu, vīnogu un ananasu salāti
Pavisam neparasta salātu recepte, kuru iesaka MansDraugs.lv redaktore Aija Lietiņa. Nododam to vērtējumam un izmēģināšanai arī jums!
Atsvaidzinošie tomātu salāti ar kvinoju un granātāboliem
Atsvaidzinoši un sātīgi, ļoti veselīgi un īpaši apetelīgi - tādi ir šie kvinojas salāti ar tomātiem un granātābolu sēkliņām.
Grilēts siers ar svaigajiem fenheļa salātiem un apelsīnu kuskusu
Veģetārieši noteikti nespēj iedomāties savu ēdienkarti bez siera, jo tas maltītēm piešķir sātīgumu un patīkamu sāļumu, tāpēc šī recepte būs labs papildinājums ikdienas maltītēm. Grilēts halumi siers kombinācijā ar svaigajiem dārzeņiem rada lieliski sabalansētu garšu buķeti, ko noteikti novērtēs arī veģetāro ēdienu skeptiķi.
Mango - jogurta želeja
Mājās taisīta mazkaloriju mango - jogurta želeja.
Uzmundrinošie kafijas kēksiņi ar avokado krēma glazūru
Neticami svaigs un atspirdzinošs avokado krēms, klāts pa virsu enerģiju raisošām kafijas kūciņām, būs tieši laikā, lai baudītu siltu svētdienu zem ziedošajiem ābeļu zariem. Un nevajag baidīties no tā, ka krēms gatavots no avokado – citronu sula tam piešķir brīnumainu garšu. Divi spēcīgie garšas komponenti apvienojas lieliskā tandēmā.