cukurzirņi zaļie zirnīši pākstis vasara pākšaugi
Foto: Shutterstock
Zaļie zirnīši padarīs ikvienu ēdienu īpaši vasarīgu. Svaigu zaļo zirnīšu garšas buķete un smarža ir tik burvīgi maiga, viegli saldena un ne ar vienu citu dārzeni šo burvību nevar iegūt.

Zirnīšus var izmantot dažādos vasarīgos sautējumos, zupās un sacepumos. Šogad ir tik brīnišķīga zirņu raža, iztīri zirņus, sadali maisiņos pa porcijām un sasaldē arī ziemas krājumiem. Pirms uzsāc tīrīt zirņu pākstis, novērtē, vai tās ir tīras. Ja nepieciešams, pākstis nomazgā zem tekoša ūdens. Tīrot zirņus, "turi acis vaļā" un uzmanīgi izlasi tikai no tārpiem tīros zirņus.

Vārot zirnīši kļūst saldāki nekā svaigi. Turklāt svaigie zirņi būs gatavi trīs minūtēs, tādēļ tos pievieno ēdiena gatavošanas beigās. Vai tu zināji, ka, jo mazāk ūdens izmantosi, vārot zirnīšus, jo mazāk C vitamīna tie zaudēs?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!