Zirnīšus var izmantot dažādos vasarīgos sautējumos, zupās un sacepumos. Šogad ir tik brīnišķīga zirņu raža, iztīri zirņus, sadali maisiņos pa porcijām un sasaldē arī ziemas krājumiem. Pirms uzsāc tīrīt zirņu pākstis, novērtē, vai tās ir tīras. Ja nepieciešams, pākstis nomazgā zem tekoša ūdens. Tīrot zirņus, "turi acis vaļā" un uzmanīgi izlasi tikai no tārpiem tīros zirņus.
Vārot zirnīši kļūst saldāki nekā svaigi. Turklāt svaigie zirņi būs gatavi trīs minūtēs, tādēļ tos pievieno ēdiena gatavošanas beigās. Vai tu zināji, ka, jo mazāk ūdens izmantosi, vārot zirnīšus, jo mazāk C vitamīna tie zaudēs?
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit