Augusts ir dārzeņu mēnesis. Ir jāpaspēj pagatavot visdažādākos sautējumus, sacepumus un biezeņus. Lai arī mēs esam pieraduši biezputru vārīt tikai no kartupeļiem, tie nav vienīgie dārzeņi, kas piemēroti biezenim.
Biezeni var vārīt no jebkuriem dārzeņiem, kas ir mājās. Ļoti bieži, lai iegūtu bagātīgāku konsistenci, dārzeņus jauc kopā ar kartupeļiem. Biezenim nav arī jābūt gludam kā zīdam, ļoti patīkams ir raupji saspaidīts biezenis ar izteiktiem dārzeņu gabaliņiem, kas uztverami gan vizuāli, gan uz mēles. Šāds biezenis nākamajā dienā ir arī daudz piemērotāks apcepšanai.
Izmantojot vienus un to pašus dārzeņus, var pagatavot ļoti dažādus biezeņus. Galveno garšas akcentu veido biezeņa sasaistošais produkts - piens, salds krējums, skābs krējums, sviests, ūdens, kuros vārījušies dārzeņi, kā arī garšvielas un garšaugi - mārrutki, pesto, ķiploki, sīpoli, smalcināti garšaugi ar eļļu. Ko vēl piemirsu?