grilēti kāposti
Foto: Shutterstock

Augustā sāk nobriest arī kāpostgalviņas. Tās vēl ir čaganas un maigas, trauslām un sulīgām lapām. Nepalaid garām iespēju izbaudīt jauno kāpostu maigo garšu un sulīgo kraukšķīgumu. Grilēšanai piemēroti ir tieši šādi jaunie kāpostiņi.

Turklāt kāposti ir tik dažādi. Lieli un mazi, pavisam maziņi (Briseles kāpostiņi), apaļām galviņām un ziedu pogaļām, apslēptiem kaceniem kā klasiskai kāpostgalviņai un bez lapām, tikai ar kacenu, piemēram, kolrābim, vai vispār bez kacena, tikai lapas, kā tas ir lapu kāpostam. To uzturvērtība ir ļoti līdzīga, mainās garšas buķete un tekstūra, kā arī tu vari izmantot kāpostu daudzveidīgās krāsas.

Sutini, cep, ietin, piepildi, sagriez salmiņos, sajauc dažādus kāpostus, izbaudi "kāpostu rotaļas"! Piedāvājm 21 ideju gardām maltītēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!