Augustā sāk nobriest arī kāpostgalviņas. Tās vēl ir čaganas un maigas, trauslām un sulīgām lapām. Nepalaid garām iespēju izbaudīt jauno kāpostu maigo garšu un sulīgo kraukšķīgumu. Grilēšanai piemēroti ir tieši šādi jaunie kāpostiņi.
Turklāt kāposti ir tik dažādi. Lieli un mazi, pavisam maziņi (Briseles kāpostiņi), apaļām galviņām un ziedu pogaļām, apslēptiem kaceniem kā klasiskai kāpostgalviņai un bez lapām, tikai ar kacenu, piemēram, kolrābim, vai vispār bez kacena, tikai lapas, kā tas ir lapu kāpostam. To uzturvērtība ir ļoti līdzīga, mainās garšas buķete un tekstūra, kā arī tu vari izmantot kāpostu daudzveidīgās krāsas.
Sutini, cep, ietin, piepildi, sagriez salmiņos, sajauc dažādus kāpostus, izbaudi "kāpostu rotaļas"! Piedāvājm 21 ideju gardām maltītēm!
Ceptas Savojas kāpostu daiviņas
Vasarīga maltīte ar ceptiem Savojas kāpostiem un siera mērci. Lieliska uzkoda vakariņām ar draugiem.
Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem
Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.
Sutināta liellopu gaļa 'Asiņainās Mērijas' mērcē
Šī ēdiena gatavošana aizņem visu dienu, līdz ar to tas būs piemērotāks kādai mierīgai atvaļinājuma dienai, jo, kamēr ēdiens cepeškrāsnī, var apdarīt citus mājas darbus. Lai gan gatavošanas process ir ilgs, tas ir ļoti vienkāršs, jo galveno darbu padara cepeškrāsns.
Kāpostu tīteņi ar sēnēm
Kurš vēlas kāpostu tīteņus ar sēnēm? Nekad tādus neesat ēduši? Tiešām? Tad noderēs šī foto recepte.
Kāpostu-burkānu plācenīši
Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.
Sarkano kāpostu salāti ar karija mērci
Brīnišķīga alternatīva zaļajiem salātiem. Šos salātus vari pasniegt gan ar gaļu, gan zivi, gan izmantot kā uzkodu starp ēdienreizēm. Salātiem vislabāk izmantot karija pastu, bet, ja tās nav, derēs arī sausā garšviela. Karijs ļoti labi sader ar nopietnajiem sarkanajiem kāpostiem, toties ābols salātiem piešķir tiem nepieciešamo saldskābo noti. Pārbaudi pēc garšas, vai nevēlies pievienot otru ābolu.
'Slinkie' kāpostu tīteņi tomātu mērcē
"Slinkie" tīteņi jeb kotletes no tīteņu sastāvdaļām. Sulīgi un bezgala gardi - lieliska ideja sātīgām vakariņām,
Siltie kāpostu salāti ar sinepju mērci
Brīnišķīgi salāti, kas papildinās gaļas ēdienus vai zivi, kā arī rīsus vai mundierī ceptus kartupeļus. Bet tikpat labi šie salāti var būt kā pamatēdiens - pievieno grauzdētus pekanriekstus vai valriekstus, plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai bumbieri, vai sieru, vai plānas vistas filejas šķēlītes. Izbaudi!
Sautēti sarkanie kāposti ar āboliem un sidru
Koša recepte gavēņa laikam un ne tikai. Ābolu sidrā sautētie sarkanie kāposti garšos lieliski gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva. Izmēģini!
Kāpostu un kartupeļu biezenis ar plaucētu olu
Vienkārša vasarīgu pusdienu maltīte. Kāpostu un kartupeļu biezeni var pasniegt ne tikai ar plaucētu olu. Tās vietā var būt arī cepta gaļa vai zivis.
Baltvīnā sautēti kāposti
Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī ievestos sezonas augļus mandarīnus. Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu. Izmēģini šo oriģinālo un vienkārši pagatavojamo ziemas recepti no "Lido" šefpavāru krājumiem.
Golubci jeb kāpostu tīteņi ukraiņu gaumē
Kulinārijas šova "Ēdam mājās" vadītājas Jūlijas Visockas recepte - golubci jeb ukraiņu tradicionālie kāpostu tīteņi ar liellopa gaļu un griķiem.
Cepti ziedkāposti ar brokoļu mērci
Garda, visnotaļ vienkārši pagatavojama recepte no ēdienu mākslinieka, britu virtuves virtuoza Džeimija Olivera repertuāra. Iespējams, liela daļa no nepieciešamajiem produktiem jau atrodama mājās, kāpēc gan nepamēģināt ko jaunu? Šai receptei labi var izmantot gan saldētus, gan arī svaigus dārzeņus. Ēdiena garša mainīsies, ja tiks izmantotas dažādas siera šķirnes.
Frikadeles kāpostlapu mundierī
Ārzemju radinieks mūsu pašu kāpostu tīteņiem. Pasniedz kopā ar rīsiem, tomātu salātiem un savu iemīļoto čatniju. Šai receptei vislabāk izmantot mazāku kāpostu lapiņas.
Svaigie veselības salāti ar āboliem un kāpostiem
Veselības salāti - svaigi un gardi piedevu salāti.
Kāpostu sacepums ar tomātiem un siera 'cepuri'
Pusdienām vai launagam, ēdienkartes dažādošanai noderēs šī kāpostu sacepuma recepte.
Apelsīnu sulā štovēti kāposti
Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.
Cepti puķkāposti ar cieto sieru un jogurta mērci
"Puķkāposts ir ļoti pateicīgs dārzenis to var cept, vārīt, sautēt, ēst svaigu. Atkarībā no tā, kādu rezultātu vēlamies sasniegt. Ja mūsu plāns ir pagavot sātīgu, bet pavasarīgi vieglu maltīti, iesaku puķkāpostu cept krāsnī kopā ar olīveļļu un garšvielām. Šī ēdiena īpašā sastāvdaļa ir cietais siers.
Krāsnī cepti puķkāposti ar sieru
Gards veids, kā sagatavot puķkāpostu. Šo ēdienu gandrīz varētu saukt par puķkāposta čipsiem ar sieru.
Cepeškrāsnī gatavots puķkāposts ar gardu sviesta mērci
Maltīte, kurā spīd divas tik ļoti zināmas sastāvdaļas - puķkāposts un sviests. Vārīti ceptais ziedkāposts paspilgtināts ar izteiktu garšvielu buķeti - kariju un krustnagliņām. Garšos lieliski un patiks ne tikai veģetāriešiem!
Sinepju un krējuma mērcē sautēti Briseles kāposti
Pannā sutināti Briseles kāposti ar burkāniem krēmīgā sinepju mērcē.