Kad vēl būs brīdis, kad baudīt visus lapu un dārzeņu salātu labumus, ja ne tagad. Augusta pēdējās dienas mūs lutina ne tikai ar sauli, bet arī bagātīgo tomātu ražu, zaļumiem un citiem labumiem, ne tikai no dārza nākušiem, bet arī veikalā nomedījamiem. Tā kā karstajās dienās ar pārāk smagu uzturu nevajag aizrauties, salāti būs īstā maltīte, ar kuru remdēt izsalkumu. Pagatavo tos lielākā burciņā un izgaršo vasaru tieši zem saules!
Par pamatu ņem lapu salātus – rukolu, spinātus, ledus salātus un citus zaļumus. Noderēs arī graudaugu produkti – kvinoja, bulgurs un kuskuss. Papildini savus salātus ar svaigiem gurķiem, tomātiem, vēlajiem redīsiem, papriku, burkānu strēmelēm un citiem dārzeņiem. Sātīgumam pievieno nedaudz tunča, apceptu vai vārītu vistas fileju, kādu prošuto šķiņķa strēmeli vai zilo sieru. Bet akcentu visam uzliec ar gardu salātu mērci. Pačukstēsim, ka īpaši garšīgi salāti sanāks no vasaras gardākajiem augļiem – melones un arbūza, bet svaigu garšu piedos āboli un bumbieri. Lai garšīgi!
Cēzara salāti ar jaunajiem kartupeļiem
Beidzot klāt ir atvaļinājumu laiks ar laiskiem vakariem, lēniem rītiem un iespēju gatavot ikdienas maltītes pārdomāti un skaisti. Izmanto iespēju izmēģināt jaunas receptes!
Vislabāk šo salātu gatavošanai izmantot jaunos kartupeļus, kas ir aromātiski un garšo pēc vasaras! Tā būs laba piedeva grilētiem ēdieniem vai piestāvēs vieglām vakariņām ģimenes lokā.
Ātrie grieķu salāti Vidusjūras gaumē
Lieliski piemēroti maltītei, kad gribas ko svaigu un gardu, tomēr laika un iedvesmas varoņdarbiem virtuvē trūkst.
Bumbieru, rukolas un zilā siera salāti
Kaut kas citādāks tavai ēdienkartei – medū apcepti bumbieri, kas pasniegti kopā ar gardajiem rukolas salātiem. Tam visam klāt lieliski iekļaujas arī kraukšķīgie ciedru rieksti un pikantais zilais siers. Vieglai pēcpusdienas maltītei!
Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē
Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.
Svaigu dārzeņu salāti ar brinzu un olīvām
Vieglai maltītei - svaigo dārzeņu salāti ar brinzu un olīvām. Brinzas siera vietā droši vari izmantot arī fetas sieru.
Rukolas salāti ar apelsīniem un mandeļu skaidiņām
Viegli, aromātiski salāti, kuriem nelielu saldumu piešķir apelsīns. Lieliski saderas ar dažādām zivīm un jūras veltēm. Var pasniegt arī kā uzkodu ar grauzdētu maizi un vistas aknu pastēti.
Ātri pagatavojamie gurķu un arbūza salāti
Divi vasaras produkti vienā šķīvī – svaiga gurķa un sulīga arbūza salāti. Papildināti ar sāļo fetas sieru un nedaudz garšaugiem, tie būs perfekta pusdienu maltīte steidzīgajiem.
Atsvaidzinošie tomātu salāti ar kvinoju un granātāboliem
Atsvaidzinoši un sātīgi, ļoti veselīgi un īpaši apetelīgi - tādi ir šie kvinojas salāti ar tomātiem un granātābolu sēkliņām.
Arbūza salāti ar melnajām olīvām
Atsvaidzinoši un veselīgi salāti karstai vasaras dienai.
Melones salāti ar vītinātu šķiņķi
Klasiska itāļu uzkoda - sulīgas un saldas melones šķēles ar Parmas šķiņķi un balzamiko mērci. Parmas šķiņķi var aizvietot ar jebkuru citu vītinātu cūkgaļas šķiņķi, kas sagriezts plānās šķēlēs.
Vieglie garneļu salāti ar ābolu
Vieglām vakariņām vai svaigam dienas sākumam un jaunu garšu meklējumiem noderēs šī garneļu salātu recepte. Svaigi un ātri!
Pavisam vienkāršie salāti ar mājas sieru
Kad ir pietiekami daudz cepts, vārīts, šmorēts un visādi citādi gatavots, pavisam vienkāršs, nesarežģīts un tīrs ēdiens šķiet kā laimes sala. Jo īpaši pavasarī, kad esam izslāpuši pēc svaiguma un vitamīnu krājumu papildinājuma. Šos vienkāršos, bet ļoti atsvaidzinošos salātiņus iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.
Andalūziešu salāti
Andalūziešu salāti - svaigai un gardai piedevai pie otrā ēdiena.
Lionas salāti ar plaucētu olu
Brokastu salāti, kuru dzimtene ir dienvidnieciskā Liona. To galvenais akcents ir plaucēta ola.
Sīpolu un kafijas mērce salātiem
Lai cik tas neizklausītos dīvaini - kafijas mērce salātiem - tomēr mērce neticami labi saderas ar zaļajiem salātiem, kā arī ar zaļo pupiņu pākšu salātiem. Var izmantot malto kafiju, bet daudz vienkāršāk būs eļļu vēlāk izfiltrēt, ja tiks izmantotas piestā saberztas kafijas pupiņas.
Avokado mērce salātiem ar zaļumiem un anšoviem
Brīnumgarda avokado mērce ar zaļumiem un anšoviem, pēc konsistences atgādina majonēzi. Ar to var papildināt salātus, izmantot pildīto olu pildījumam, pasniegt kā dipu svaigo dārzeņu uzkodām, pārliet pāri ceptiem kartupeļiem. Svaiga, krēmīga un aromātiska, ideāli piemērota grila vakaram kopā ar draugiem.
Tomātu salāti ar zilā siera mērci
Tiem, kuriem garšo zilais siers un kas dievina tomātus, noteikti jāizmēģina šī izcilā un ārkārtīgi vienkāršā recepte!