Dārzeņu plācenīši un pankūkas, kurās iecepti kartupeļi, burkāni, kabači, kāposti un citi dārzeņi, ir lielisks veids, kā ne tikai pabarot sevi, bet iemānīt šos gardumus arī mazākajiem ēdājiem, kuri par brokoļu vai kabaču klātbūtni savā šķīvī citkārt nav sajūsmā. Īpaši ieteicams to darīt tieši tagad, kad varam tikt pie pašu dārzos audzētajiem labumiem, kas svaigi plūkti un izrakti no zemes, jo ir vairāk bagāti ar vērtīgajām uzturvielām. Lai dārzeņu pankūkas izdotos perfektas, ir dažas lietas, kas jāievēro vienmēr.
Piemēram, labākai saķerei ar olu un miltiem, kartupeļus raupji sarīvē uz rīves. Garšas dažādībai pankūkās un plācenīšos izmanto nevis tikai vienu dārzeni, bet pievieno arī citus. Kartupeļi garšos lieliski ar burkāniem vai brokoļiem. Kabačiem mēģini pievienot, piemēram, kāpostus. Bet pilnīgi visas garšu nianses teicami papildinās sīpoli.
Lai piešķirtu pankūkām tekstūru vai padarītu tās sātīgākas, mīklai pievieno rīvmaizi, kukurūzas miltus, novārītu kvinoju vai bulguru, vai arī kuskusu.