ābolu plātsmaize, pīrāgs, kūka, deserts, rudens
Foto: Shutterstock

Septembris smaržo pēc spirgta gaisa, dzeltenas saules un svaigiem, sulīgiem āboliem, kas, paukšķinādami vien, krīt no smagajiem ābeļu zariem. Baudot atvasaru, kas, šķiet, atnākusi krietni vien ātrāk, kā gaidīta, mēs apaujam kājās zābakus, paķeram azotē groziņu un dodamies uz mežu – tur mūs gaida ne tikai brangas bekas un dzeltenie gaileņu pudurīši, bet arī smaržīgas meža avenes. Mūsu septembris garšo pēc bumbieriem, brūklenēm un tikko no dobes izrautiem burkāniem. Kā garšo tavs septembris?

"Tava māja" un "Tavs dārzs" redaktorei Zanei septembris garšo pēc rudens ogām, sēņu krēmzupas un grilētiem dārzeņiem, kas uz grila tiek gatavoti vēl pēdējo reizi, lai atvadītos no tā līdz siltajiem pavasara mēnešiem jau nākamajā gadā.

Šajā mēnesī ar prieku katru gadu atzīmēju savu dzimšanas dienu, kurā neiztrūkstoša daļa ir pašas gatavotie gardumi, un tajās reizēs vienmēr priecājos - kā man ir paveicies, ka esmu piedzimusi mēnesī, kad galdi gluži vai lūzt no pārpilnības, kas pieejama pašas dārzā. Pirmie āboli, sulīgās plūmes, bumbieri, brūklenes, dzērvenes, meža sēnes un, protams, neiztikt bez rudens avenēm, kuras es atēdos tā, ka pietiek līdz vasarai.
Zane Bitmane

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!