Kad ievārījums novārīts, tas jāliek lietā receptēs – desmit gardas idejas
Foto: Shutterstock

Tagad, kad lielākoties ievārījumi ir novārīti un salikti burciņās, saprotami ir tikai tas, ka līdz ziemai, kad tos plānots izlietot, nociesties ir grūti un ko pagatavot gribas jau tagad. Sacīts – darīts! Ievārījumus, džemus un marmelādes var pildīt teju jebkurā desertā – ziest uz plātsmaizēm, smērēt starp mājās ceptiem sviesta mīklas cepumiņiem, likt starp biskvīta kārtām vai pildīt ar tiem grēcīgi gardos virtuļus.

Bet, ja gadījies novārīt kādu tomātu, plūmju čatniju vai, piemēram, čili piparu un sarkanās paprikas džemu (kas patiešām ir lielisks), šos "sāļos" konservēšanas produktus var izmantot picām un plātsmaizēm garšas dažādībai, tomātu mērces vai kečupa vietā. Čili ievārījumu var smērēt arī starp sviestmaizēm, pa virsu liekot salātlapu, šķiņķi, sieru, tomātus un citas iemīļotas sastāvdaļas. Vēl, tā var būt lieliska mērce gaļas uzkodām.

Iedvesmojies no Tasty.lv recepšu krājumiem, un pagatavo ko garšīgu jau šodien!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!