Foto: Shutterstock
Pārdomājot, ko konservēt septembrī, tā vien gribas skandināt veco teicienu - rudentiņis bagāts vīrs. Kārumnieki joprojām var paspēt savārīt kādu ievārījumu. Lai atvieglotu gatavošanu un arī lai saimniekotu taupīgāk, var sagatavot visdažādākos dārzeņu salātus un zupu, un sautējumu sagataves. Var izvārīt pikantas mērces, ar kurām papildināt visdažādākos gaļas ēdienus.

Pilnā sparā turpinās ievārījumu, sīrupu un dažādu čatniju vārīšana, ogu saldēšana, zemenēm, upenēm un ērkšķogām mainoties ar plūmēm, āboliem, cidonijām un bumbieriem. Toties rudens avenes nemanot nomainījušas vasaras avenes. Sārtojas ne tikai dārza pīlādžu raža, bet mežā arvien tumšākas kļūst brūklenes un dzērvenes.

Kabaču "sivēni" aug arvien lielāki, dzeltē jau pirmie ķirbīši un burkāni izauguši gari un vareni, tādēļ var savārīt un samarinēt visdažādākos dārzeņus un to kombinācijas. Lietus līst un meža zeme rūgst kā mīkla abrā, modinot sēnes un sēņotājus, bet kaislīgākajiem mežā gājējiem burciņās pildās visdažādākie sēņu gardumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!