cepti dārzeņi ķiploki sīpoli čili kartupeļi
Foto: Shutterstock
Ķiploks ir viens no populārākajiem garšaugiem pasaulē, ikviens ēdiens, pateicoties tam, iegūst piesātinātāku un aromātiskāku garšas buķeti. Mums par laimi, ķiploki ir ne tikai fantastiski garšaugi, bet tie ir arī ļoti veselīgi un profilaktiski iedarbojas uz visdažādākajām slimībām. Protams, visvairāk vitamīnu un vērtīgo vielu ir svaigos ķiplokos, lai gan speciālisti iesaka dienā vairāk par 2-3 svaigām ķiploku daiviņām neēst.

Brīvdienas ir īpaši piemērotas ķiploku ēšanai, jo ne visiem cilvēkiem ir patīkami, ja kāds ir ēdis šo burvīgo garšaugu. Šī nepatika gan izteikti pazūd, ja ķiplokus ir ēduši visi. Pēc ķiplokainas maltītes ir ieteicams apēst kādu pētersīļu zariņu, jo auga aromātiskās eļļas neitralizē ķiploka smaržu.

Ķiploku mīļotājiem piedāvājam 14 Tasty receptes ēdieniem ar izteiktu ķiploku aromātu. Baudi brīdienas ar savējiem kopā! Pirms izsauc draugiem taksi, lai dotos mājās, iedod apēst dažas pētersīļa lapiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!