Brīvdienas ir īpaši piemērotas ķiploku ēšanai, jo ne visiem cilvēkiem ir patīkami, ja kāds ir ēdis šo burvīgo garšaugu. Šī nepatika gan izteikti pazūd, ja ķiplokus ir ēduši visi. Pēc ķiplokainas maltītes ir ieteicams apēst kādu pētersīļu zariņu, jo auga aromātiskās eļļas neitralizē ķiploka smaržu.
Ķiploku mīļotājiem piedāvājam 14 Tasty receptes ēdieniem ar izteiktu ķiploku aromātu. Baudi brīdienas ar savējiem kopā! Pirms izsauc draugiem taksi, lai dotos mājās, iedod apēst dažas pētersīļa lapiņas.
Vistas šķinķīši ķiplokos
Visi, kas novērtē ķiplokus, šo recepti iemīļos, jo tā patiešām ir vista ķiplokos. Gatavošanai tiek izmantotas 3 ķiploku galviņas. Turklāt tām jābūt tik lielām, lai apmēram sanāktu 30 vidēji lielas daiviņas.
Krāsnī pagatavota sama fileja ar ķirbju biezeni
Restorāna "Benjamiņš" šefpavāre Valda Medne piedāvā īpašu pavārmākslas šedevru, kuru pagatavojot jūs patīkami pārsteigsiet savus viesus. Rezultāts ir tā vērts, lai nedaudz pacenstos!
Ķiploki eļļā
Eļļā karsēti ķiploki būs lieliska piedeva dažādiem salātiem un mērcēm, kā arī sviestmaizēm. Aromatizēto eļļu savukārt var izmantot gatavošanai. Tā kā eļļa tiek karsēta, izvēlas rafinētu olīveļļu.
Kartupeļu un burkānu pankūkas ar grieķu jogurta mērci
Kraukšķīgas burkānu un kartupeļu pankūkas vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Asumiņu tām piešķirs sīpols un pavisam nedaudz ķiploka, bet maigākai garšai klāt pagatavo gardu jogurta un medus mērci.
Adobo mērcē marinēti vistas stilbiņi filipīniešu gaumē
Adobo mērce Filipīnās ir ļoti populāra. To izmanto, lai marinētu un pēc tam pannā sutinātu gaļu, zivis, jūras veltes, kā arī dārzeņus. Šoreiz piedāvājam recepti vistu stilbiņiem adobo mērcē.
Vārītas pupas ar ceptiem ķiplokiem un rozmarīnu
Ļoti aromātiskas un gardas pupas. Šī recepte ir alternatīva pupām, kas vārītas vienkāršā sālsūdenī. Pupas pēc tam var izmantot kā piedevu pie pamatēdiena, iejaukt salātos vai pievienot zupai.
Gardie vistu spārniņi ar safrānu un ķiplokiem
Garda spāņu karstā tapa. Safrāns iekrāsos spārnus apetīlīgā, dzeltenbrūnā tonī. Pasniedz ar svaigas bagetes šķēlēm.
Ķiploku majonēze
Pagatavot mājās majonēzi ir ļoti vienkārši un ātri. Tas burtiski aizņem dažas minūtes. Ja klasiskai majonēzei pievieno sinepes, tad ķiploku majonēzei sinepju vietā izmanto rīvētus ķiplokus.
Pikantās cāļa akniņas ar ceptiem kartupeļiem
Silta uzkoda, kas piesies dūšu. Ja galdā ir daudz un dažādas uzkodas, dotais daudzums būs piemērots četriem ēdājiem, bet kā atsevišķa uzkoda diviem ēdājiem.
Kijivas kotletes
Kijevas kotlete jeb cepta vistas fileja, kas pildīta ar ķiploku, zaļumu sviestu un kas cepta kraukšķīgā rīvmaizes garoziņā, iemantojusi slavu visā pasaulē.
Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē
Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!
Grilēta karpa ar ķiplokiem un ķimenēm
Īsta vasaras velte – pašu ķerta karpa, kas pēc tam iztīrīta un cepta uz grila. Iesmērē karpu ar saspiestu ķiploku un apkaisi ar garšvielām, lai izbaudītu patiesu gardu zivi. Ēd kopā ar vasarīgiem salātiem.
Marokas Marbellas vista
Vista tiek marinēta visu nakti bagātīgā marinādē. Plūmes dod nelielu saldumu, bet olīvas un kaperi piešķir īpašu pikantumu.
Pannā ceptas jūras ķemmītes ar ķiplokiem
Jūras ķemmītes garšo nepārspējami labi, turklāt tās pagatavot ir izcili vienkārši. Diemžēl tās nav pārāk lēts prieks, tādēļ būs piemērotas īpašiem gadījumiem, kad vēlies palutināt sevi vai savus mīļos.