Drumstalu kūkas ir viena no gada aukstāko mēnešu klasikām – gardais mīklas deserts, paverot cepeškrāsns durtiņas, piesilda visu māju, un patīkamā smarža ceļo pa telpu gaismas ātrumā. Un šim gardumam pretoties grūti, kad mīklas drupačas mijas ar sulīgiem āboliem, kādu plūmju ievārījumu un kanēļa smaržu. Visu to var pagatavot no dažām vienkāršām sastāvdaļām, jo skaistām drupačām uz kūkas pietiek vien ar miltiem, cukuru un sviestu.
Bet, lai drumstalas izdotos patiešām skaistas un nesaliptu vienā lielā mīklas masā, ir svarīgi atcerēties dažas pamatlietas. Piemēram, izmantotajām miltu, cukura un sviesta proporcijām jābūt vienlīdzīgām. Pārāk daudz miltu neveidos drupačas un sanāks vien smalki putekļi. Bet pārāk daudz sviesta novedīs pie tā, ka drumslas būs lielos kunkuļos.
Pie reizes nevajag arī pārcensties ar mīklas maisīšanu un staipīšanu. Drumstalu kūkas mīkla patiesi ir jādrupina, līdz veidojas skaisti mīklas kunkulīši, kurus uzbārstīt pa virsu augļiem, ogām vai ievārījumam. Tas gan var prasīt kādu lielāku laika sprīdi, bet rezultāts ir tā vērts. Sviestu labāk ņemt tādu, kas noturēts istabas temperatūrā, nevis ir auksts, jo tā tas labāk saķersies ar miltiem, lai veidotos skaista drumstalu konsistence.