Brīvdienas ir kā radītas, lai baudītu ne vien mieru un klusumu, bet arī kopā būšanu ar mīļajiem un draugiem. Tāpat kā jebkurā citā dienā, par ēšanu nedrīkst aizmirst. Lai lieki sevi neapgrūtinātu, kāpēc gan nepagatavot ko tādu, kas prasīs vien pusstundu laika? Pusstundā var pagatavot gardus sviesta cepumus bērniem, banānu pankūkas visai ģimenei vai gardu kārtaino desertu no sezonas ogām otrajai pusītei. Smelies iedvesmu un pagatavo kādu no šīm 12 receptēm. Lai labi garšo!
Biezpiena klimpiņas
Ļoti vienkāršs un gards deserts no biezpiena. To pasniedz ar skābu krējumu un sezonas ogām vai augļiem. Kārumnieki krējumu var sakult ar cukuru. Klimpiņas var pasniegt arī ar ievārījumu vai kausētu sviestu.
Banānu pankūkas no divām sastāvdaļām
Burvīga alternatīva tradicionālajām pankūkām. Šajā receptē tiek izmantoti tikai banāni un olas. Ja ir vēlēšanās, tad var pievienot arī smalcinātus riekstus, šokolādes gabaliņus, vaniļu, kakao pulveri, kanēli, šķipsniņu sāls vai ābolu gabaliņus. Kārumnieki var piejaukt nedaudz medu vai kļavu sīrupu. Bet tie, kas vēlas pankūkas nedaudz uzpūtušās, pievieno šķipsnu ar cepamo pulveri.
Lāceņu ievārījuma suflē
Neticami gaisīgais, smaržīgais un garšīgais suflē ir brīnišķīgs deserts īpašā vakarā. Lai arī suflē ir jāpasniedz uzreiz pēc izņemšanas no krāsns, to var sagatavot vismaz 3 stundas pirms cepšanas līdz solim, kad mīklai tiek piejaukti olu baltumi. Kad tuvojas brīdis galdā celt suflē, sakarsē krāsni, sakuļ olbaltumus, pabeidz sajaukt mīklu un cep desertu gatavu.
Zibenīgais mājas saldējums, kas gatavs divās minūtēs
Tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika - un mājās gatavots veselīgs kārums gatavs! Šī saldējuma burvība ir ne tikai atvēsinoši spirdzinošā garša, bet arī fakts, ka tam nav nepieciešama saldējuma gatavošanas ierīce, kā arī ilga saldēšana. Viss, kas nepieciešams - izejvielas un jaudīgs blenderis, kuram pa spēkam sasmalcināt sasalušas ogas. Ļoti garšīgs variants, kā iztukšot saldētavas krājumus pirms jaunās ogu sezonas!
Kārtainais deserts ar kazenēm un 'mascarpone' siera krēmu
Brīvdienas ir tās reizes, kad tik ļoti ir vēlme apēst ko garšīgu, bet gatavošana nereti noplok pie apziņas, ka kūkas vai banānmaizes izcepšana prasa laiku. Jāsaka paldies kulinārijas dieviem, ka ir tādi kārtainie deserti, kuros likt ne tikai to, ko sirds kāro, bet, būsim atklāti, to, kas ir ledusskapī. Ātri, viegli un garšīgi!
Citronu smilšu cepumiņi
Citronu cepumi ir biezi, viegli piepūtušies un vidiņā joprojām nedaudz mīksti un tiem ir tik patīkama citronu garša un aromāts. Tos var pasniegt ar tēju un kafiju, pirms pasniegšanas apkaisot ar pūdercukuru. Tos var izmantot, lai starp diviem cepumiņiem iesmērētu kādu biezu džemu vai sviesta krēmu. Tiem pat pirms cepšanas ar mazāku glāzīti vidiņā var iespiest iedobi, kuru uzpilda ar ievārījumu. Pēc tam cepumus cep kā aprakstīts receptē.
Viegls upeņu un olu putu mākoņu deserts
Īsts brīvdienu deserts. Izmanto saldētas vai svaigas ogas un sajauc ar saderīgu liķieri, piemēram, saldētas upenes ar upeņu liķieri (cassis). Pa virsu liec putotus olu baltumus un cep cepeškrāsnī grila režīmā, līdz olu mākoņi kļuvuši viegli brūni.
Ātrie banānu rullīši ar iebiezināto pienu
Ātri pagatavojams deserts, kurā banānu maigā garša patīkami savienojas ar vārīta iebiezinātā piena krēmīgo tekstūru. Lieliska ideja gan bērnu, gan pieaugušo ballītei.
Video: Gardās ābolmaizes no tostermaizes
"Virtuves mītu grāvēji" - Lietuvā iecienīts kulinārijas raidījums. Alfs, Ali un Martins pārsteidz Lietuvu ar saviem radošajiem kulinārijas risinājumiem. Šoreiz Ali pierādīs, ka sulīgas ābolmaizes ir pagatavojamas nieka septiņu minūšu laikā.
Aveņu – biezpiena kokteilis
Ātri pagatavojams, gards un veselīgs aveņu – biezpiena kokteilis brokastīm.
Saldā pica ar šokolādi un riekstiem
Lai pagatavotu šo picu, mīklu vari jaukt pati, bet tikpat veiksmīgi var izmantot jau gatavās picas pamatnes, kuras veikalā atrodamas pie saldētajiem produktiem. Mēs izmantojām jau gatavo pamatni, tādējādi krietni saīsinot gatavošanas laiku.
Cepumu un plūmju kārtojums ar krēmsiera krēmu
Vienkāršs un gards deserts - plūmju un cepumu kārtojums ar krēmsiera un skābā krējuma krēmu. Recepti piedāvā Signe Meirāne ("Četras Sezonas").