Kārtīgu darbarūķ vakariņās labprāt bauda ko sātīgāku, tādēļ tajās noteikti jābūt gaļai. Lieliski pagatavotu cūkgaļu pratīs novērtēt ikviens – galvenais, lai gaļa būtu pietiekami mīksta, sulīga un garšvielām bagāta. Ja to visu papildina vēl aromātiska, silta un bieza mērce, tad izdevies vakars ir garantēts. Un kā nu ne, ja maltīte pasniegta kopā ar sutinātiem kartupelīšiem, to biezputru vai mīkstiem makaroniem, kas palikti zem lielām un sulīgām cūkgaļas frikadelēm tomātu mērcē.
Cepešiem piemērotākie būs cūkas kājas gabaliņi, plecs vai muguras karbonāde. Bet kraukšķīgās ādiņas noslēpums slēpjas tajā, ka cūkas āda pirms gatavošanas ir izžāvēta sausa, tāpēc to gatavošanas laikā nav nepieciešams apliet ar eļļu vai mērci. Tāpat, kā cepot jebkuru citu gaļu, arī cūkgaļas cepeši ir gatavi tad, kad no dūruma vietas nesūcas rozā gaļas sulas.
Cūkgaļas pavēderes gabaliņš ir viens no ekonomiskākajiem, jo šie gaļas gabali ir salīdzinoši lētāki. Vislabākais pavēderes cepetis būs tāds, kas cepts ilgi un pacietīgi, panākot to, ka gaļa būs patiesi mīksta un maiga. Bet biezais tauku slānis pie ādas palīdz gaļai saglabāt mitrumu ilgās cepšanas laikā. Bet uz pannas apcepti cauraudzīši būs lieliska piedeva šķovētiem kāpostiem.