Piemērotas līdzņemšanai ir dažādas sviestmaizes, burgeri, kas pašu gatavoti ir ļoti garšīgi. Turklāt tu vienmēr zināsi, kādu mērci pats uzliec uz saviem salātiem un gaļas. Vai tu zināji, ka pirktajās sviestmaizēs un burgeros veselībai viskaitīgākās ir tieši mērces, kuru sastāvā ir neizprotams daudzums visdažādāko konservantu, sveķu, krāsvielu un citu ķīmijas brīnumu.
Noderēs gan īsās bagetes, gan citi nelielie maizīšu veidi, gan tradicionālās tostermaizes šķēles, kuras pārgriežot pa diagonāli uz pusēm, iegūsi trīstūrmaizītes. Uz maizītēm vari likt ne tikai ierastās salātu lapas, desiņu, gaļas šķēli un sieru, bet arī dažādus jauktus salātus.
Vēlies maizi pēc iespējas kraukšķīgāku? Tad, lai maize nemirktu pa nakti salātos, iepriekšējā vakarā sagatavo salātus, sagriez paredzētās sastāvdaļas šķēlītēs, bet maizīti pabeidz gatavot no rīta, pirms ielikšanas somā.
Tu nevēlies ēst maizi? Gatavo salātus ar pastu (makaroniem), rīsiem, kuskusu, bulguru, kvinoju un cietiem graudiem. Šāda salātu piedeva aizvieto maizi un dod nepieciešamo sāta sajūtu, lai pēc stundas jau atkal negribētos ēst. Turklāt visi graudi un pasta uzsūc salātu mērci un neļauj tiem suloties un kļūt vizuāli neglītiem. Salāti nevainojami pārcieš nakti un vēl dienu, saglabājot joprojām apetīlīgu izskatu un garšas buķeti.
Zivs filejas vrapi ar zaļumiem un marinētiem gurķīšiem
Reizēm tā vien kārojas ko vienkāršu, rokās paņemamu un gardu. Baltās zivs filejas "burgeri", kas ietīti tortiljā, būs interesants risinājums vienkāršai maltītei, kuru ēst tāpat, turot rokās.
Vrapi ar pīles fileju un dārzeņiem
Eksotiski vrapi, kuru pagatavošanai vajadzīga ne tikai pīles fileja, bet arī Hoisin mērce. Šī mērce ir klasiska sastāvdaļa Pekinas pīles pagatavošanai – meklē to veikalu plauktos pie Āzijas virtuves produktiem.
Mazie jēra un biešu burgeri
Nelieli, gardi un īpaši – mini burgeri no jēra maltās gaļas. Īstu mājās gatavotu burgeru sajūtu piešķirs neparastās kārtas ar bietēm un fetas sieru.
Veģetārais kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem asajiem pipariem
Kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem halapenjo pipariem būs īsts pārbaudījums garšas kārpiņām. Nenoliedzami, baudāms un atkārtojams vēl. Izmēģini!
Sulīgi cūkgaļas burgeri ar timiānu un karamelizētu ābolu
Šie burgeri noteikti garšos bērniem, jo tie ir vienkārši - bez asām mērcēm un neskaitāmām grūti savaldāmām sastāvdaļām. Turklāt, pateicoties pievienotajam rīvētajam ābolam un timiānam, gaļa izdodas īpaši sulīga un aromātiska.
Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem
Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.
Makaronu salāti ar tunci
Makaronu salāti ar tunci ir ļoti ātri pagatavojami, turklāt ļoti garšīgi. Tuncis eļļā, aromātiski tomāti, ko papildina citas gardas lietas - ideālas vasaras vakariņas!
Tunča salāti ar pupiņām
Ja ledusskapī ir konservēts tuncis un pupiņas, vakariņas gatavas piecās minūtēs!
Pikantie tunča salāti ar rīsiem, dārzeņiem un vārītu olu
Ātri pagatavojami salāti ar konservētu tunci, dārzeņiem un rīsiem.
Tunča salāti ar makaroniem un svaigiem dārzeņiem
Sātīgie tunča salāti ar makaroniem un svaigiem dārzeņiem būs ātrs risinājums launagam vai vakariņām - ja no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikuši vārīti makaroni, salātus var pagatavot mazāk nekā 10 minūtēs!
Vīnogu, zilā siera un valriekstu salāti
Garšīgi un interesanti salāti, kuros sāļais mijas ar saldo, kā arī maigais ar skābo. Šo garšu salikumu nodrošina salātos esošie āboli, citronu sula, rukola, vīnogas un rieksti. Bet sātīgumam klāt piekož baltmaizes grauzdiņus, kas apsmērēti ar zilo sieru.
Sarkano rīsu un biešu salāti ar fetas sieru un piparmētru lapiņām
Recepte tiem, kuri nevairās izmēģināt ko jaunu! Sarkanajiem rīsiem, atšķirībā no baltajiem vai brūnajiem, ir riekstu piegarša un tiem ir augsta uzturvērtība. Salātos, kopā ar bietēm tie būs īsta uzturvielu bumba, jo bietes pabaros organismu ar dzelzi. Saldo biešu garšu atspēkos gardais fetas siers.
Citronu tabulē – arābu salāti ar svaigiem dārzeņiem
Tabulē ir tradicionāli arābu salāti, ko parasti gatavo no bulgura, tomātiem, gurķiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem, piparmētrām, citrona miziņas, sīpoliem un ķiplokiem, kas sajaukti ar olīveļļu un citronu sulu. Nereti bulguru mēdz aizvietot ar kuskusu.
Kartupeļu un olu salāti
Šī nedaudz vecmodīgā salātu recepte ir ļoti vienkārša un universāla, noderēs gan kā sātīga piedeva piknikam vai kuplākām mājas viesībām, gan kā pamatēdiens ātrām vakariņām.
Grieķu salāti ar pastu
Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm). Recepti iesaka kulinārā bloga Lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena.
Baltā zivs ar dārzeņiem eskabeče marinādē
Eskabeče ir pikanta mērce vai īpaša marināde. Zem šāda nosaukuma var slēpties gan tvaicēta vai cepta zivs, gan marinētu dārzeņu salāti, gan trusis vai cūkgaļa - pēdējie ēdieni raksturīgāki Spānijai. Eskabeče mērce ir raksturīga Vidusjūras reģiona un Latīņamerikas virtuvei. Šajā reizē jamaikiešu iecienīta recepte - cepta baltās zivs fileja, kas pārlieta ar eskabeče mērcē marinētiem dārzeņiem. Vislabāk garšo, ja pasniegta tūlīt pēc pagatavošanas vai remdena - ar svaigu maizīti brokastīs vai pusdienās.
Svaigie garneļu salāti ar vīnogām un āboliem
Kraukšķīgi saldskābi un ļoti svaigi - tieši šādi ir šie garneļu salāti, kas patiks gardēžiem, kuri nolēmuši samazināt ikdienā uzņemamo taukvielu daudzumu.