Burvīgie, garšīgie viltotie zaķi jeb gaļas kukulīši. Samaisi gaļas masu, ieliec maizes cepamajā formā vai vienkārši ar mitrām rokām izveido gaļas kukulīti uz cepamā papīra loksnes, liec uz pannas un cep gatavu. Tikmēr pagatavo kartupeļus vai dārzeņus, salātus, sameklē marinētus gurķīšus.
Toties atdzisušu gaļas kukulīti izmanto sviestmaizēm, uzkodām kopā ar salātiem. Ja vēlies viltoto zaķi izmantot vēlreiz siltajai maltītei, sagriez to biezākās šķēlēs un apcep uz pannas, līdz šķēle izsilst cauri. Turklāt gaļas šķēles iegūs jaunu karamelizētu garoziņu.
Mēs piedāvājam desmit atšķirīgas viltotā zaķa versijas. Katrai ir savs akcentiņš, sava "rozīnīte". Izvēlies sev tīkamāko recepti un iepriecini mīļos ar gardām vakariņām vai pusdienām.
Viltotais zaķis ar gardo glazūru
Viltotais zaķis ar piedevām būs ērti pagatavojamas un sātīgas pusdienas vai vakariņas ģimenei, bet atlikušo gaļu nākamajā dienā varēs izmantot, lai uzsmērētu sviestmaizes. Gaļas kukulīša glazūrai izmanto kečupu vai tomātu mērci grilētai gaļai (barbekjū mērci).
Viltotais zaķis kēksiņu formās ar kartupeļu biezeņa 'cepurēm'
Ja meklē ideju, kā pagatavot viltoto zaķi vien pāris personām, tev lieti noderēs amerikāņu blogeres, "Framedcooks.com" autores Katrīnas Džeksones ideja šo vienkāršo ēdienu pagatavot kā glazūrkēksiņus, proti, cepot mafinu formās un pārsedzot ar gaisīga kartupeļu biezeņa "cepuri".
Viltotais zaķis ar brūnā cukura glazūru
Viltotais zaķis ir latviešu kulinārijas klasika. Mani vienmēr saista klasisko ēdienu 'uzlabošana' – šoreiz zaķi noglazēju ar pasaldu lipīgu mērci. Laika gaitā esmu izmēģinājusi vairākas glazūras un to sastāvdaļas. Domāju, ka eksperimentējot un garšojot arī jūs atradīsiet savu ideālo garšu un sastāvdaļu kombināciju.
Ātrais viltotais zaķis ar zilo sieru un šķiņķi
Gardais un sātīgais - ātrais viltotais zaķis ar zilo sieru.
Viltotais zaķis ar vārītām olām pildījumā
Ātri pagatavojams viltotais zaķis - nepieciešamas 15 minūtes visu sastāvdaļu sajaukšanai un mīcīšanai un cepeškrāsnī iekšā! Labi garšos arī atdzisis - uz brokastu maizītes.
Kārtainais maltās gaļas kukulītis
Svētku reizē vai kādā lēnā svētdienā var izcept atraktīvo un glīto kārtaino gaļas kukulīti. To pasniedz ar zaļajiem salātiem un mērci.
Liellopa gaļas viltotais zaķis ar ceptiem sīpoliem un speķi
Viltotais zaķis gards gan karsts ar piedevām, gan auksts uz maizes.
Noras viltotais zaķis viltotā kažokā
Noras viltotais zaķis viltotā kažokā no kārtainās mīklas.
Viltotais zaķis ar majonēzi
Viltotais zaķis ar majonēzi ikdienas maltītei vai aukstajam galdam.
Viltotais zaķis bekona 'kažociņā'
Vidusjūras viltotais zaķis - pateicoties siera klātbūtnei, viltoto zaķi (jebšu "mānīgo trusi", kā šo variāciju nokristīja mana meita) ir viegli sagriezt aukstu plānās šķēlēs un likt uz maizes.