Foto: Shutterstock
Kas gan var būt ērtāks, kā bagātīgu un gardu maltīti sagatavot vienā katlā, tādēļ sautējums ir iecienīta maltīte ikvienai saimniecei visā pasaulē. To var sutināt vai nu katlā uz plīts vai ielikt cepeškrāsnī salīdzinoši zemā temperatūrā un pēc dažām stundām iegūt maģiski smaržojošu ēdienu.

Sautējumi var būt ļoti dažādi - tu vari izmantot tikai dārzeņus vai dārzeņus kopā ar kādu no gaļām. Šādi lēni gatavota gaļa ir īpaši mīksta un aromātiska. Turklāt sautējumos var izmantot lētākos gaļas gabaliņus, kuru pagatavošanai nepieciešams vairāk laika.

Ieteicams gaļu iepriekšējā vakarā apsālīt un atstāt pa nakti marinēties. Kopā ar sāli var izmantot arī dažādas citas garšvielas: piparus, timiānu, rozmarīnu, raudeni, ķiplokus, sīpolus un citus garšaugus. Sāls uzirdinās gaļas šķiedru un gaļa izsutināsies mīksta ātrāk, turklāt tā būs ļoti garšīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!