auzu putra ogas mellenes jāņogas
Foto: Shutterstock

Biezputra ir lielisks ēdiens gan brokastīs, gan pusdienās, sniedzot enerģiju un sātu ilgam laikam. Dažādu graudaugu putraimi ir salīdzinoši lēts produkts, tādēļ eksperimentē un atrodi savu iecienītāko biezputru. Putru lielākā priekšrocība ir to dažādība. Tās var būt saldas un sāļas, tās līdz ar to var kombinēt ar augļiem un gaļu. Putra var būt ne tikai no auzām un rīsiem, bet gardas putras izvārīsi, izmantojot arī griķus, grūbas, kvinoju un prosu.

Putra, kas pagatavota no graudaugiem, ir lēns organisma "kurināmais". Pēc ēšanas cukura līmenis asinīs paaugstinās pakāpeniski, tieši tāpēc sāta sajūta saglabājas ilgāk.

Lai arī šķiet, ka putra ir mīksta un ātri sagremojama, tomēr visas putras ir kārtīgi jāsakošļā, jo ogļhidrāti sāk šķelties jau mutē. Ja biezputru kārtīgi nesakošļā, tad vēderā veidojas smagumus un pēc laika tas sāk uzpūsties un burkšķēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!