Foto: Vida Press
Īpaši mājīgas pusdienas un vakariņas uzburs gaļas mērce. Tā saderēsies ar jebkurām piedevām, gan vārītām, gan ceptām, gan tvaicētām. Tā jauki saderēsies ar tik iecienītajiem kartupeļiem, ar dažādiem rudens dārzeņiem. Jebkurš makaronu vai rīsu ēdiens, pateicoties gaļas mērcei, iepriecinās gan ģimenes mazos, gan lielos ēdājus.

Piedāvājam 17 burvīgas gaļas mērces no Tasty pavārgrāmatas kolekcijas. Tu atradīsi gan mērci, kuras pamatam tiek izmantoti tomāti, gan krēmīgu krējuma mērci. Asāku ēdienu cienītājus iepriecinās ungāru gulaši, bet maigo mērču cienītājiem iesakām befstroganovu vai kādu maltās gaļas mērci.

Baudi rudens vakaru pie mājīga maltīšu galda!

Rudens sēnes ar malto gaļu Vidusjūras gaumē

Foto: Publicitātes foto

Laba ideja sildoši omulīgām vakariņām. Pagatavo rudens sēnes Vidusjūras gaumē un pasniedz tās ar kukurūzas polentu vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Gaļas bumbiņas tomātu mērcē ar kartupeļiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ideāla pusdienu maltītes recepte, kurā apvienotas garšīgas klasiskās vērtības - maltā gaļa un kartupeļi - kurām pievienots kas īpašs. Salvija maltās gaļas bumbiņām piešķirs patīkamu aromātu, bet svaigais siers kartupeļus padarīs maigus.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas sloksnītes saldskābā mērcē

Foto: Shutterstock

Cūkgaļas sloksnītes saldskābā mērcē būs lieliskas pusdienas vai vakariņas gardēdim.

Lasīt vairāk

Sarkanvīnā sautēta vista ar sēnēm franču gaumē

Foto: Vida Press

Klasiskajam franču ēdienam Coq au vin (tulk. - gailis vīnā) tradicionāli tiek izmantots robusts sarkanvīns, kas maltītei piešķir īpašu aromātu un garšu. Ja baidies, ka rezultāts būs pārāk intensīvs, aizstāj sarkanvīnu ar sausu baltvīnu. Brīdinām - šī nav ātri pagatavojama recepte. Jo ilgāk vista sautēsies, jo izcilāks būs rezultāts!

Lasīt vairāk

Gaļas frikadeles krēmīgā mērcē jeb Kenigsbergas klopši

Foto: Shutterstock

Sātīgām pusdienām - gaļas frikadeles jeb Kenigsbergas klopši gardajā un krēmīgajā vīna mērcē.

Lasīt vairāk

Sātīgā ungāru gulašzupa

Foto: Shutterstock

Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Boloņas mērce grieķu stilā

Vai zini, kā garšo itāliešu ēdiens grieķu stilā? Izmēģini šo recepti - 30 minūtes un vakariņas četrām personām gatava!

Lasīt vairāk

Piparu, kabaču un maltās gaļas sautējums 'It kā pildīti pipari'

Foto: Shutterstock

Dārzeņu sautējums, kas pēc garšas atgādina pildītos piparus vai kabačus – man sanāca nu ļoti garšīgi, labāk kā īstie pildītie pipari un kabači!

Lasīt vairāk

Cūkgaļas strēmelītes pikantā austrumu mērcē

Foto: Shutterstock

Pikanta ideja superātrām pusdienām vai vakariņām - cūkgaļas strēmelītes pikanti saldskābā mērcē ar rīsiem. Izvēloties Knorr Menu maisījumu gaļas pagatavošanai ķīniešu gaumē, maltītes pagatavošanai vajadzēs vien 20 minūtes!

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas un dārzeņu gulašs

Foto: Shutterstock

Liellopa gaļas un dārzeņu gulašs izcilai ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Vistas filejas gulašs

Foto: Shutterstock

Gards vistas filejas gulašs ar marinētiem šampinjoniem un papriku.

Lasīt vairāk

Befstroganovs

Sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei pagatavo befstroganovu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Liellopa maltās gaļas mērce ar šampinjoniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sagatavojot maltās gaļas mērci, to vari izmantot dažādiem ēdieniem - gan pasniedzot mērci ar kartupeļim vai kartupeļu biezeni, vai kā klasisku Boloņas mērci ar pastu (makaroniem), vai izmantot pīrāga pildījumam mīklas groziņā. To vari arī sasaldēt un izmantot citā reizē.

Lasīt vairāk

Boloņas mērce ar ķirštomātiem

Foto: Vida Press

Vēl viena Boloņas mērces variācija - šoreiz ar svaigiem ķirštomātiņiem, tādēļ rezultāts šķitīs vieglāks un ne tik barojošs. Vēl viens šīs receptes pluss - tā ir ātra, jo, kā zināms, klasiskās Boloņas mērces mīnuss ir ļoti ilgais gatavošanas laiks.

Lasīt vairāk

Vienkāršā maltās gaļas mērce

Foto: Shutterstock

Pagatavo maltās gaļas mērci un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, dārzeņu sacepumu, rīsiem, griķiem vai jebkuru citu garnīru.

Lasīt vairāk

Sautēta jēra gaļa ar garšvielām

Foto: Shutterstock

Kārtīgi marinēta un sautēta jēra gaļa.

Lasīt vairāk

Stirnas gulašs ar dzērvenēm

Foto: Shutterstock

Pēc veiksmīgām medībām - stirnas gulašs ar dzērvenēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!