Kad rudens drēgnums mūs sasniedzis tā pamatīgi un vēderā likt gribas vien ko karstu, smaržīgu un garšīgu, zupas būs īstā izvēle. Tagad, kad teju visa raža novākta, varam izmantot rudens dārzeņus – kartupeļus, ķirbjus, kāpostus, kabačus, burkānus un bietes, un likt tos lietā kādā sātīgas zupas katlā. Garšas dažādībai, variējam ne tikai ar zupā izmantotajiem dārzeņiem, bet arī gaļu. Piešaujam zupai klāt vistas gaļu, pagatavojam frikadeles no liellopa gaļas vai uzvāram tajā pa kādai cūkgaļas ribiņai.
Un nevajag aizmirst arī par sastāvdaļu eksperimentēšanu – ķirbju zupai piestāvēs rudenīgie āboli. Vistas gaļas zupām – kāds kāposts un pupiņas. Bet frikadeļu zupas patīkami atsvaidzinās tomāti. Ļaujies karstas zupas bļodiņas valdzinājumam un pagatavo karsto virumu, lai aizdzītu prom zosādu lietainā rudens vakarpusē!