dateles, drumstalkūka, drumstalu kūka, plātsmaize, deserts
Foto: Shutterstock

Saldās dateles, kuras tiek iegūtas no dateļpalmām, ir viena no pateicīgākajām saldo ēdienu sastāvdaļām. Žāvētās dateles ir pietiekami saldas, bet to mitrā, pat mazliet ķepīgā tekstūra fantastiski kontrastē ne vien ar kēksu un mafinu sausumu, bet arī ir lielisks cepumu un mīklas aizvietotājs, ja dateles sablendē kopā ar riekstiem un izklāj par pamatu svaigajām kūkām. Dateles desertos lieliski sader ar mandelēm, valriekstiem, apelsīniem, āboliem, citronu miziņām un pekanriekstiem.

Bet krēmsiera vai saldajos ēdienos ar marcipānu tās izceļas vēl jo vairāk. Un kur nu vēl kā vienkāršs našķis, ja žāvētās dateles bez kauliņiem ir apklātas tik vien kā ar tumšo šokolādi! Kāpēc gan neļauties kārdinājumam pēc kā garšīga, un nepagatavot desertu, kurā ir dateles? Rudenim it īpaši piestāvēs kāda plātsmaize ar datelēm vai āboliem, vai āboli, kas pildīti ar riekstiem un datelēm. Gardi!

Banānmaize ar datelēm

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!