kartupeļu pankūkas
Foto: Shutterstock
Kraukšķīgais, kārdinošais rudens kārums - iemīļotās kartupeļu pankūkas, kurām vispiemērotākie ir lieli, miltaini, nobrieduši kartupeļi.

Jo sausāki būs rīvētie kartupeļi, jo saturīgāka būs mīkla, tādēļ ļoti ērti kartupeļu rīvēšanai ir izmantot sulas spiedi. Vienlaikus tiks gan sarīvēti kartupeļi, gan izspiesta sula. Ja kartupeļus rīvē ar parasto rīvi, tos būtu vēlams virtuves dvielī nospiest pēc iespējas sausākus.

Kartupeļu sulai mirkli pastāvot, trauka dibenā izgulsnējas ciete. Uzmanīgi nolejot sulu, cieti pievieno atpakaļ rīvēto kartupeļu masai. Tādējādi pankūkas kļūs kraukšķīgākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!